Ντέρμπι; Last year...

Gazzetta team
Ντέρμπι; Last year...

bet365

Παλιά ήταν ντέρμπι το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, φέτος με την διαφορά που έχουν οι δύο ομάδες ήταν ένας περίπατος για τις... πράσινες που επικράτησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια με 3-0 και έκαναν το πέντε στα πέντε.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το «5x5», κάμπτωντας την αντίσταση της μαχητικής ΑΕΚ και επικρατώντας με 3-0 σετ στο κλειστό σχολικό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η ΑΕΚ με βασική διαγώνια την Καράτερζη αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό που ξεκίνησε στη βασική εξάδα τις Παπαδοπούλου, Καρπουζά και Λαγουδάκη. Οι «πράσινες» προηγήθηκαν 3-8 και 5-10 αλλά οι «κιτρινόμαυρες» παίζοντας ελεύθερα και πιέζοντας από το σερβίς ισοφάρισαν σε 14-14 και 21-21. Εκεί πιο έμπειρος ο Παναθηναϊκός έφτασε πρώτος στο 0-1 με 22-25.

Αλλά και στο δεύτερο σετ, η ουραγός ΑΕΚ έβαλε δύσκολα στις φιλοξενούμενες όταν όπως και στο πρώτο σετ ισοφάρισε σε 16-16. Ο Παναθηναϊκός και πάλι βρήκε τη λύση για το +2 (18-20) και σημείωσε το 19-25(0-2) σετ.

Στο τρίτο σετ, η ΑΕΚ έδειξε σημάδια κούρασης ενώ ο Παναθηναϊκός ανακάτεψε την τράπουλα και έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση με 14-25 (0-3).

Η γνώμη του πάγκου

Δήμος Φιλιππάτος: «Παίξαμε αρκετά καλά στο κομμάτι του σερβίς, χαλάσαμε την υποδοχή του Παναθηναϊκού σε τέτοιο βαθμό που μας επέτρεψε να παίξουμε καλύτερη άμυνα και να οδηγήσουμε τον αντίπαλο σε περίσσοτερα λάθη από ότι συνήθως κάνει. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια για την προσπάθειά τους».

Δημήτρης Καζάζης: «Κρατάμε μόνο τη νίκη με μια κακή εμφάνιση».

Τα σετ: 22-25, 19-25, 14-25

ΑΕΚ (Φιλιππάτος): Νούσια, Καλαφατάκη, Καράτερζη, Ζίγκα, Βάθη, Γεωργαντά, Αργυροπούλου –λ/Μπελιά-λ, Βενέτη

Παναθηναϊκός (Καζάζης) Παπαδόπουλου, Καρπουζά, Πολ, Μερτέκη, Λαγουδάκη, Φιλντ, Ρόγκα -λ /, Καββαδία, Ρίτσι, Χρυσομαλλη, Κωνσταντινίδου

Άνετα το Μαρκόπουλο

Το Μαρκόπουλο επικράτησε «καθαρά» με 3-0 σετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών.

Οι γηπεδούχες προηγήθηκαν 8-7 στο α’ τεχνικό τάιμ άουτ και «πάτησαν» γκάζι για το β΄τεχνικό τάιμ άουτ χτίζοντας διαφορά +6 (16-11). Η Ελπίδα δεν μπορούσε να βρει λύσεις και έτσι το Μαρκόπουλο έκανε το 1-0 με 25-18

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τον ΑΟΜ πιο συγκεντρωμένο και με λύσεις στην επίθεση αλλά και το μπλοκ είχε τον έλεγχο για τι 16-10 (β’ τεχνικό τάιμ άουτ) ενώ η διαφορά άνοιξε κι άλλο (21-13) για το 2-0 σετ με 25-19.

Στο τρίτο σετ, οι νεοφώτιστες κόντραραν περισσότερο και είχαν εύθραστη διαφορά υπέρ τους (5-7, 14-16) μέχρι το 16-17. Σε εκείνο το σημείο, η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη ισοφάρισε και πέρασε μπροστά για να φτάσει στην τελική επικράτηση με 25-21.

Η γνώμη του πάγκου

Γιάννης Νικολάκης: «Ήταν μια νίκη που θα βοηθήσει πάρα πολύ την ψυχολογία μας γιατί είχαμε πολύ μεγάλη πίεση και φάνηκε στο προηγούμενο παιχνίδι. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και ειδικά στο σερβίς και στο μπλοκ. Συγχαρητήρια στην ομάδα»

Γιώργος Χρυσομαλλίδης: «Δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε στα κρίσιμα σημεία τις φάσεις κι ήρθε η ήττα. Πέρα για πέρα δίκαιη η ήττα του Μαρκόπουλου κι εμείς πλέον στρέφουμε το μυαλό μας στο ματς με την Θέτιδα ».

Τα σετ: 25-18, 25-19, 25-21

Μαρκόπουλο: Σόουζα, Κλέιν, Μερκάντο, Διάλλα, Λιάγκη, Δικαιούλια, Ιακωβίδου –λ / Καρακάση

Ελπιδα (Χρυσομαλλίδης): Καλαντάτζε, Μπολέτου Μ., Γουίλσον, Καλανταρίδου, Γεροβασιλείου, Νώτη, Σουπιώνη –λ / Δάκου-λ, Παπάζογλου, Καραμούτσα, Γκοβεδάρου, Δροσοπούλου, Κ. Μπολέτου, Καλαϊτζάκη.

Στον Αίαντα το πιο αμφίρροπο παιχνίδι

Στο θρίλερ της 5ης αγωνιστικής ο Αίας Ευόσμου κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Ηλιούπολης στο ται μπρέικ.

Το παιχνίδι είχε πολλές ανατροπές με τα δύο πρώτα σετ να είναι μάχη πόντο με πόντο και την Ηλιούπολη παρά την απουσία της Γκλιγκόροβιτς να προηγείται με 1-2, ωστόσο ο Αίας ισοφάρισε εύκολα σε 2-2 για να φτάσουμε στο 5ο σετ.

Το 11-9 του Αίαντα έγινε 12-13 για την Ηλιούπολη όμως τρία σερί μπλοκ των γηπεδούχων έφεραν το τελικό 15-13.

Η γνώμη του πάγκου

Ηλίας Ζωλασταθιάδης: «Δύο πράγματα δεν μπορούμε ακόμη να καταπολεμήσουμε. Την εύθραυστη ψυχολογία μας και τις ομάδες που παίζουν πιο… soft. Είχαμε την τύχη να μην παίξει η Γκλιγκόροβιτς κι αυτό το μεταφράσαμε με χαμένο».

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Ήταν ένα αναμενόμενο δύσκολο παιχνίδι που έγινε πιο δύσκολο με τον τραυματισμό της Γκλιγκόροβιτς. Παρόλο που προηγηθήκαμε δεν κρατήσαμε τον προβάδισμα και θεωρώ ότι πληρώσαμε σε μεγάλο βαθμό την κούραση καθώς ήταν το τρίτο δύσκολο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Αίαντα για τη νίκη».

Τα σετ: 26-24, 22-25, 15-25, 25-14, 15-13

Αίας (Ζωλασταθιάδης): Ανδρονικίδου, Τζούριτς, Κλίβελαντ, Βλάχου, Κούση, Κλέπκου, Γεωργιάδου -λ / Σωτήρογλου –λ, Αποστολίδου, Τζιαρλή, Φαλέγκα, Ξανθοπούλου.

ΓΣ Ηλιούπολης (Λυκογιάννη) Λάβδα, Γιοβάνη, Κις, Σπανού, Μαλουσάρη, Κοκίου –λ / Μαθιουδάκη –λ, Τσουμήτα, Γκρέκα

Στην Σαντορίνη η... ναυμαχία των Κυκλάδων

Η «ναυμαχία» της 5η αγωνιστικής είχε νικήτρια την ομάδα του Α.Ο Θήρας, που επικράτησε με 3-1 του Πανναξιακού, υποχρεώνοντάς την ομάδα της Νάξου στην πρώτη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο ΑΟ Θήρας ξεκίνησε μουδιασμένα στο σετ με τον Πανναξιακό –που αγωνίστηκε χωρίς την βασική τη Μόνικα Πότοκαρ- να μπαίνει πιο δυνατά και να προηγείται με 6-11 και να κρατάει μέχρι το β’ τεχνικό τάιμ άουτ το +2 (14-16). Η ομάδα της Σαντορίνης έκανε την αντεπίθεσή της προς το τέλος του σετ, ισοφάρισε σε 19-19 εκμεταλλευόμενη μικρή αδράνεια των φιλοξενουμένων για να ανοίξει λογαριασμό με 1-0 και 25-22 σετ.

Ο Πανναξιακός δεν πτοήθηκε μπήκε εκ νέου καλά στο σετμ βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση (7-11) και μετά το β’ τεχνικό τάιμ άουτ (14-16) άνοιξε κι άλλο τη διαφορά για να ισοφαρίσει σε 1-1 με 19-25.

Η είσοδος της Τσοχατζή στη θέση της Βεργίδου στο τρίτο σετ άλλαξε το ρυθμό για τον ΑΟ Θήρας, που κατάφερε να περάσει μπροστά και να προηγηθεί 2-1 (25-17).

Στο τέταρτο σετ, οι δυο ομάδες έφτασαν στο 19-19 χέρι χέρι αλλά ο ΑΟΘ με μικρό σερί προηγήθηκε 23-19. Ο ΠΑΟΝ μείωσε σε 23-20 αλλά οι γηπεδούχες με 25-20 πήραν το «τρίποντο», επιστρέφοντας παράλληλα στα θετικά αποτελέσματα

Η γνώμη του πάγκου

Απόστολος Οικονόμου «Ήταν ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι από δύο ομάδες που θέλανε το τρίποντο σ’ αυτό το ιδιαίτερο ντέρμπι. Τα καταφέραμε εμείς παίζοντας με πιο καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία και επίσης εκμεταλλευτήκαμε την αδύνατη υποδοχή της αντιπάλου λόγω της απουσίας της Πότοκαρ. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και στον κόσμο για την παρουσία του».

Γιώργος Ρούσης: «Ήταν ένα παιχνίδι με το σκορ σε όλα τα σετ αρκετά κοντά. Θεωρώ ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο πρωτο σετ που κάναμε κάποια αβίαστα λάθη με αποτέλεσμα να το χάσουμε. Εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια, αγωνιστήκαμε χωρίς την Πότοκαρ ενώ δυο αθλήτριές μας αγωνίστηκαν έχοντας πρόβλημα γιατί ήθελαν να αγωνιστούν σε αυτό το παιχνίδι. Θέλουμε από τη μεριά μας να συνεχίσουμε έτσι, να δουλεύουμε συνεχώς και πιστεύω ότι μπορούμε να δέίξουμε πολλά πράγματα».

Τα σετ: 25-22, 19-25,25-17,25-20

Πανναξιακός (Ρούσης) Φρέσκο, Δρακουλίδου, Οικονομίδου, Γάτση, Τοτσίδου, Ζακχαίου, Κακουράτου –λ / Ξαγοραράκη, Σεφεριάδου
ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Γεωργιάδου, Ζντόβτς, Μεταξά, Όστοϊτς, Βεργίδου, Τερζιτς, Αρτακιανού -λ / Μουντάκη, Τσβέτκοβα, Τσοχατζή, Τσομπανίδου, Παναγιωτίδου

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα