Οι πρώτες ημέρες της Βραζιλιάνας Μαριάνα Αντράντε Κόστα στον Πειραιά!

Οι πρώτες ημέρες της Βραζιλιάνας Μαριάνα Αντράντε Κόστα στον Πειραιά!

Οι πρώτες ημέρες της Βραζιλιάνας Μαριάνα Αντράντε Κόστα στον Πειραιά!

bet365

Το Gazzetta παρουσιάζει τις πρώτες ημέρες της Βραζιλιάνας βολεϊμπολίστριας του Ολυμπιακού Μαριάνα Αντράντε Κόστα στον Πειραιά.

Η Μαριάνα Αντράντε Κόστα είναι μια από τις καλύτερες βολεϊμπολίστριες που ... έχει πάρει μεταγραφή σε ελληνική ομάδα.

Την "έψησε" ο Ολυμπιακός ν' αφήσει την Βραζιλία, εκεί όπου ήταν 5 χρόνια διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας της, και φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Έμαθε για την Ελλάδα, για τον Ολυμπιακό, τους στόχους, το Τσάμπιονς Λιγκ και αποφάσισε να πει το μεγάλο "ναι".

σσσ

Στις 30 Ιουλίου είχε τα γενέθλια της (γεννήθηκε το 1986) και στις 2 Αυγούστου έφτασε για πρώτη φορά στη ζωή της στην Ελλάδα.

Η σπουδαία ακραία έχει ξεκινήσει προπονήσεις με τον Ολυμπιακό και εντυπωσιάζει με την τεχνική της. Για την ομορφιά της δεν θα γράψουμε κάτι.

Οι εικόνες "μιλάνε" από μόνες τους και επίσης και το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε φωτογραφηθεί στο "Playboy" στη χώρα της.

Έπαιξε στις κορυφαίες ομάδες της Βραζιλίας και θ' αγωνιστεί για τρίτη φορά στην Ευρώπη. Μετά από την θητεία της στην Βολερό Ζυρίχης (Ελβετία) με την οποία ήταν 3η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων έπαιξε και στην Ιταλία και την Μόντσα.

Το Gazzetta παρουσιάζει τις πρώτες ημέρες της Μαριάνα Αντράντε Κόστα στον Πειραιά και τις εντυπώσεις της από την πόλη και τον σύλλογο.

Πρώτη φορά στην Ελλάδα

Από τα πρώτα πράγματα που ρώτησε να μάθει η Μαριάνα Αντράντε Κόστα όταν έφτασε για «παρθενική» φορά στην Ελλάδα είναι εάν υπάρχουν άλλοι Βραζιλιάνοι στον Ολυμπιακό.

σσ

Ενημερώθηκε από τον team manager Νίκο Κατσιούρα για όλα και για την παρουσία του Ζιοβάνι και του Ριβάλντο στον Ολυμπιακό τις περασμένες δεκαετίες.

Εντυπωσιάστηκε από την παρουσία αυτών των δυο παικτών στην ομάδα του Πειραιά αφού γι' όλους στη χώρα της είναι "είδωλα".

Δεν θα μπορούσε να μην περάσει έξω από το "Γ. Καραϊσκάκης" και να ενημερωθεί για την ιστορία του ενώ ζήτησε όταν δοθεί η ευκαιρία να το επισκεφτεί για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό.

Κάτω στον Πειραιά

Η Βραζιλιάνα μένει στην "καρδιά" του Πειραιά. Κοντά στο Πασαλιμάνι, στη Μαρίνα Ζέας.

δδ

Εντυπωσιάστηκε από το τόπιο και από τα κότερα στην Μαρίνα και στη μκρή βόλτα που έκανε τις πρώτες ημέρες δεν σταμάτησε να βγάζει φωτογραφίες.

Μένει στην ίδια πολυκατοικία με την Μαρία Γενιτσαρίδη, η οποία αυτό τον πρώτο καιρό είναι κάτι σαν "πυξίδα" της στον Πειραιά. Απέκτησε τηλέφωνο με ελληνικό νούμερο και αρχίζει και μαθαίνει για την Ελλάδα.

Παρέα με Σάλας και Χίπε

Στον Ολυμπιακό "κόλλησε" αμέσως με την Σάσκια Χίπε και την Βίλμα Σάλας, η οποία είναι το νέο αστέρι της ομάδας.

Η Βραζιλιάνα μιλάει αγγλικά αλλά είναι καλύτερα να μιλάει στα ισπανικά με την Κουβανή Σάλας αλλά και με την Χίπε στα ιταλικά. Τόσο η Χίπε όσο και η Κόστα έχουν θητεύσει στην γειτονική χώρα.

Η Κόστα έχει γευτεί ήδη ελληνικές γεύσεις και είναι ενθουσιασμενη.

σσδδ

Επισκέφτηκε μαζί με τις συμπαίκτριες της και τον προπονητή (σ.σ Κουτίνιο) μια φημισμένη ψαροταβέρνα στο Παλαιό Φάληρο και πήρε γεύση από... Ελλάδα.

Οι πρώτες λέξεις

Έμαθε ήδη τις πρώτες ελληνικές λέξεις.

Έμαθε το "καλημέρα", το "καληνύχτα", το "γεια". Ήδη έκανε και post στα ελληνικά! Ρωτάει συνεχώς να μαθαίνει νέες λέξεις για να μπορέσει σύντομα να μιλάει και να καταλαβαίνει.

Είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει!

Η βίζα και το εμβόλιο

Για να βγάλει βίζα στη χώρα της χρειάστηκε να ταξιδέψει 2000 χιλιόμετρα για να φτάσει στην πρωτεύουσα της χώρας και να καταθέσει τα χαρτιά της.

Τα κατάφερε και ήταν έτοιμη για να μπει στο αεροπλάνο για το μεγάλο ταξίδι.

Στην Βραζιλία όταν έφυγε δεν είχε ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τον covid-19. Όταν έφτασε στην Ελλάδα ζήτησε να εμβολιαστεί και έχει κάνει ήδη την 1η δόση.

Φοβερή τεχνική

Στις πρώτες προπονήσεις της στο "Μελίνα Μερκούρη" ξεχωρίζει σαν τη "μύγα μέσα στο γάλα" για την τεχνική και την ποιότητα της.

Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και περιμένει πως και πως τα πρώτα της παιχνίδια με τον Ολυμπιακό από τον Σεπτέμβριο στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετά σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ξέρει ότι ο Ολυμπιακός είναι πρωταγωνιστής και η ίδια είναι φιλόδοξη και την ενδιαφέρει πάντα η κορυφή.

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα