Δικαστική ανάσα για την ΕΟΠΕ, ξεμπλόκαρε τους λογαριασμούς

Φώτης Καρακούσης
Δικαστική ανάσα για την ΕΟΠΕ, ξεμπλόκαρε τους λογαριασμούς

bet365

Μεγάλη ανάσα για την ΕΟΠΕ, με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης να κερδίζει την προσωρινή διαταγή στη δικαστική διαμάχη με την εταιρία Falcon και να ξεμπλοκάρει τους τραπεζικούς της λογαριασμούς. Πλέον την οριστική λύση πρέπει να δώσει η Πολιτεία.

Την «πτώση από το γκρεμό» γλίτωσε στο πάρα πέντε η ΕΟΠΕ και συνολικά το ελληνικό βόλεϊ. Την προπερασμένη Παρασκευή (15/7) η εταιρία σεκιούριτι (που είχε την ευθύνη φύλαξης του κλειστού της Παιανίας) κατάφερε να πετύχει το μπλοκάρισμα των λογαριασμών της Ομοσπονδίας βόλεϊ εξαιτίας οφειλής βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τους αγώνες των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η νομική ομάδα με επικεφαλής τον Χρήστο Ηλιάδη και την βοήθεια των Χρήστου Γρόλιου, Φωτεινή Μηνάκη κατάφερε να πείσει το δικαστήριο με τα επιχειρήματα του ότι η δέσμευση των λογαριασμών δεν έχει καμία λογική από τη στιγμή που η ομοσπονδία έχει πληρώσει το 99% του κεφαλαίου (201 από τις 208 χιλιάδες) καθώς αν τελικά ισχύσει το άθλημα θα πάψει να υφίσταται.

Έτσι η Ομοσπονδία μέσω των νομικών της εκπροσώπων αποδόμησε τις θέσεις της Falcon και πήρε μία μικρή αλλά τρομερά σημαντική παράταση (η επόμενη δικαστική μάχη είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Νοέμβριο) που επιτρέπει στο άθλημα να λειτουργήσει..

Παράταση με την Πολιτεία να πρέπει να δώσει την λύση

Ουσιαστικά αυτή η απόφαση είναι σαν «φιλί ζωής», αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι οριστική λύση. Μια λύση που πρέπει να δώσει η Πολιτεία, σε μια υπόθεση στην οποία η ΕΟΠΕ δεν φέρει καμία ευθύνη, καθώς ειδικά τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις δεν τις χρησιμοποίησε παρά ελάχιστες φορές. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έχει δείξει διάθεση να λύσει το θέμα και μένει όσα είπε να γίνουν πράξεις, προκειμένου η Ομοσπονδία να μπορέσει και πάλι να λειτουργήσει χωρίς φόβο να τιναχθούν όλα στον αέρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα