«Καμπάνες» από FIVB για ρατσιστική χειρονομία Σέρβας στο ματς με την Ταϊλάνδη (vids)

Φώτης Καρακούσης
 «Καμπάνες» από FIVB για ρατσιστική χειρονομία Σέρβας στο ματς με την Ταϊλάνδη (vids)

bet365

Με δύο αγωνιστικές τιμώρησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία την Σέρβα λίμπερο, Σάνια Τζούρτζεβιτς για την ρατσιστική όπως αποφασίστηκε χειρονομία της στην αναμέτρηση με την Ταϊλάνδη.

Την 1η Ιουνίου και στον αγώνα της Σερβίας με την Ταϊλάνδη για το Volleyball Nations League, μια χειρονομία της Σέρβας λίμπερο, Σάνιας Τζούρτζεβιτς ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Η Τζούρτζεβιτς έκανε την κίνηση με τα μάτια που ονομάζεται «Slant Eye», και η οποία θεωρείται προσβλητική από τους Ασιάτες και στο διαδίκτυο υπήρξε ένας χαμός με την κίνηση αυτή.

Μια κίνηση που η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIVB) δεν άφησε ατιμώρητη. Συγκεκριμένα τιμώρησε την Σέρβα λίμπερο με δύο αγωνιστικές (την μία την εξέτισε στην αναμέτρηση με το Βέλγιο και μένει ακόμα μία που θα εκτίσει κόντρα στον Καναδά στις 12/6). Εκτός από την Τζούρτζεβιτς, η FIVB τιμώρησε και την Ομοσπονδία της Σερβίας (OSSRB) με πρόστιμο ύψους 20 χιλιάδων ελβετικών φράγκων. Όσον αφορά την Άνα Γιάκσιτς που ήταν αυτή στην οποία η Τζούρτζεβιτς έκανε την κίνηση, δεν υπήρξε κάποια τιμωρία.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

NEWS FEED