Τεράστια επιτυχία για το IRONMAN® 70.3

Newsroom
Τεράστια επιτυχία για το IRONMAN® 70.3

bet365

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 24 Οκτωβρίου το IRONMAN® 70.3 Greece Costa Navarino.

Ο μεγαλύτερος και πιο απαιτητικός μονοήμερος αγώνας τριάθλου στον κόσμο πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στη χώρα μας στην Μεσσηνία και στην Costa Navarino, με τη συμμετοχή περίπου 1000 αθλητών από 62 χώρες, οι οποίοι κάλυψαν 1.9 χλμ. κολύμπι, 90,1 χλμ. ποδηλασίας και 21,1 χλμ τρέξιμο.

Η διοργάνωση κατά κοινή ομολογία ήταν υψηλού επιπέδου και ο αγώνας συναρπαστικός καθώς αθλητές κάθε εθνικότητας και κάθε ηλικίας από 18 έως 73 ετών και χιλιάδες επισκέπτες, συνοδοί, θεατές, εθελοντές με αξιοθαύμαστη δύναμη ψυχής απέδειξαν ότι «τα πάντα είναι δυνατά» (“Anything is Possible”).

Στο αγωνιστικό μέρος ο Γάλλος Nathan Menant και η Ελληνίδα Τζένη Μπουλμέτη ήταν οι μεγάλοι νικητές του IRONMAN® 70.3 Greece Costa Navarino.

Στους άνδρες ο Nathan Menant θριάμβευσε με χρόνο 4:02:43, ενώ Γάλλος ήταν και ο δεύτερος νικητής, Maxime Bonvalet με 4:02:49 43. Τρίτος αναδείχθηκε ο Ρώσος Ilya Slepov με 4:14:52.

Από ελληνικής πλευράς την πρώτη θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Λέκκος στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος,ενώ στην Τρίτη ο Παναγιώτης Πολύζος.

Κυρίαρχες οι Ελληνίδες

Στις γυναίκες το βάθρο ήταν καθαρά ελληνική υπόθεση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Τζένη Μπουλμέτη ήταν εξαιρετική, τερματίζοντας πρώτη με χρόνο 4:50:28. Δεύτερη με χρόνο 4:58:13 τερμάτισε η Αναστασία Τσουρουκτζή, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου βρέθηκε η Ελισάβετ Παντζαρίδου που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 5:03:00.

Ο μεγάλος νικητής στους άνδρες Γάλλος Nathan Menant αφού «ευχαρίστησε» στα ελληνικά, δήλωσε μετά τον τερματισμό: «Ήταν όλα εκπληκτικά σε αυτό τον αγώνα. Πράγματι απόλαυσα κάθε λεπτό του. Μια εξαιρετική διοργάνωση από κάθε άποψη».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Τζένη Μπουλμέτη περιχαρής ανέφερε: «Ανυπομονούσα πολύ για αυτό τον αγώνα. Είμαι περήφανη με αυτή τη νίκη καθώς θεωρώ ότι το IRONMAN® 70.3® Greece είναι η καλύτερη διοργάνωση που έχω συμμετάσχει. Συγχαρητήρια σε όλους»

Ο διευθύνων σύμβουλος της διοργάνωσης IRONMAN® 70.3® Greece Costa Navarino κ. Θανάσης Παπαδημητρίου τόνισε: «Έγινε μια διοργάνωση καλύτερη από αυτή που ονειρευόμασταν. Μας βοήθησε πολύ και ο καιρός. Η ενέργεια, η ατμόσφαιρα που έχει αυτός ο αγώνας, το χρώμα, η δύναμη και το πάθος είναι μοναδικά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν, με κάθε τρόπο, σε αυτή την πολύ μεγάλη και έντονη προσπάθεια ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο. Τα συγχαρητήρια και τα χαμόγελα όλων είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή και δύναμη που χρειαζόμαστε για να συνεχίζουμε».

Από την πλευρά του ο διευθυντής αγώνα του IRONMAN® 70.3®, κ. Mike Αργύρης σημείωσε: «Έγινε ένας υπέροχος αγώνας. Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν ήταν οι ιδανικές και το χαμόγελο και η ικανοποίηση των αθλητών στη γραμμή τερματισμού ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε ακόμη καλύτερα events. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη ομάδα που εργάστηκε με περισσότερα από 250 άτομα, 350 εθελοντές και στους χορηγούς μας, που στήριξαν αυτή μας την προσπάθεια».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το IRONMAN® 70.3 Greece, Costa Navarino διεξήχθη υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ), των Δήμων Πύλου - Νέστορος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (Ε.Ο.Μ.Ο.Π.).

Οι διοργανωτές έχουν ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζουν τον επόμενο αγώνα…

Σχετικά με το IRONMAN

Ο αγώνας IRONMAN ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια στη Χαβάη. Σήμερα, έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία διοργάνωση τριάθλου παγκοσμίως με παρουσία σε περισσότερες από 55 χώρες. Διαθέτει πιστό κοινό με περισσότερους από 1.000.000 ενεργούς αθλητές και 5.500.000 θεατές σε όλο τον κόσμο.
Στην Ευρώπη κάθε χρόνο διεξάγονται 42 διοργανώσεις IRONMAN, με περισσότερες από 105.000 συμμετοχές με σταθερή ετήσια αύξηση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλητική πλατφόρμα συμμετοχών στον κόσμο.

 

Τελευταία Νέα