Κουντερμέτοβα - Σάκκαρη 0-2: Προκρίθηκε στα ημιτελικά του Charleston Open η Ελληνίδα

Δημήτρης Μύτικας
Στα ημιτελικά του Charleston Open προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη, επικρατώντας της Βερόνικα Κουντερμέτοβα με 6-2, 6-4, στα προημιτελικα του αμερικανικού όπεν.

Μετά τις Πεγκούλα, Κασάτκινα και Κόλινς, η Μαρία Σάκκαρη πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Charleston Open, παίρνοντας τη νίκη επί της Βερόνικα Κουντερμέτοβα με 6-2, 6-4.

Ανέβασε ρυθμό η Σάκκαρη μετά το 2-0

Η Μαρία Σάκκαρη δεν ξεκίνησε καλά το πρώτο σετ! Η Ελληνίδα αθλήτρια στο πρώτο service game της δέχθηκε break και πολύ γρήγορα βρέθηκε πίσω με δύο games διαφορά. Στο τρίτο game η 28χρονη μείωσε στο σκορ και... γύρισε το διακόπτη, καθώς για το υπόλοιπο του σετ δεν άφησε την Κουντερμέτοβα να πάρει game.

Η Νο.7 τενίστρια στον κόσμο ήταν καταιγιστική κόντρα στην Ρωσίδα αντίπαλό της και με πολύ καλά χτυπήματα πήρε εύκολους πόντους. Μάλιστα, τα πολλά λάθη της Κουντερμέτοβα με το backhand έδωσαν πάτημα στην Ελληνίδα να... καθαρίσει το σετ, κάτι που αποδεικνύει και το 6-2.

Αρχή με deja vu και break όταν έπρεπε

Η αρχή του δεύτερου σετ ήταν ολόιδια με το πρώτο. Η Κουντερμέτοβα, πάλι, έκανε break στο πρώτο service game της Σάκκαρη και με hold βρέθηκε να προηγείται με 2-0. Η Σάκκαρη απάντησε στο σερί της Ρωσίδας, ανατρέποντας το σκορ (3-2).

Στη συνέχεια οι δύο τενίστριες κράτησαν τα σερβίς τους, με την Μαρία Σάκκαρη να παίρνει προβάδισμα ξανά (5-4) και να δίνει στην Κουντερμέτοβα τις μπάλες για να σερβίρει. H Ελληνίδα βρήκε πολύ καλά χτυπήματα και με το λάθος της Κουντερμέτοβα έκανε το 6-4 για πάρει τη νίκη και να πανηγυρίσει την πρόκριση στον ημιτελικό.

Για τα ματς της τετράδας, η Σάκκαρη θ' αντιμετωπίσει την Ντανιέλ Κόλινς για μία θέση στον τελικό του τουρνουά. Το άλλο εισιτήριο για τον τελικό θα κριθεί στο ζευγάρι Πεγκούλα - Κασάτκινα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image, Elsa

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα