Σάκκαρη - Πλίσκοβα 0-2: Αποχαιρέτησε νωρίς και την Στουτγάρδη η Μαρία

Δεύτερος συνεχόμενος πρόωρος αποκλεισμός για την Σάκκαρη καθώς η Καρολίνα Πλίσκοβα κυριάρχησε σήμερα στην Στουτγάρδη (6-2, 6-3).

Η Μαρία Σάκκαρη για δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά γνωρίζει την ήττα στο πρώτο της κιόλας ματς.

Βέβαια είχε πολύ δύσκολο έργο σήμερα απέναντι στην Καρολίνα Πλίσκοβα στην Στουτγάρδη, με την Τσέχα να κερδίζει με 6-2, 6-3 (σε μια ώρα και 11 λεπτά) και να προκρίνεται στις «16» του τουρνουά. Τόσο γιατί δεν έχει προετοιμαστεί στο χώμα ακόμη, όσο και γιατί προερχόταν από μία ίωση που την ταλαιπώρησε όλη την εβδομάδα.

Στο πρώτο σετ η Πλίσκοβα ήταν κυρίαρχη καθώς με τις εξαιρετικές επιστροφές της (από τις κορυφαίες στον κόσμο) ανάγκασε σε πολλά λάθη την Μαρία.

Στο δεύτερο η Σάκκαρη προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητά της πάνω στο φιλέ καθώς η αντίπαλός της δεν είναι από τις πλέον γρήγορες τενίστριες. Με επιλεγμένα drop shot προβλημάτισε την Τσέχα. Ομως από μία λάθος επιλογή σε έναν κρίσιμο πόντο στο 3-3, η Πλίσκοβα έκανε το break και κρατώντας το σερβίς της έφτασε στη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου την περιμένει η Ντόνα Βέκιτς.

Κυριάρχησε η Πλίσκοβα, δίκαια στο 1-0

Οι επιστροφές της Πλίσκοβα πίεσαν την Σάκκαρη που έκανε ορισμένα λάθη και έτσι βρήκε το break από νωρίς η Τσέχα. Η Πλίσκοβα κράτησε δύσκολα το σερβίς της και βρήκε και δύο ευκαιρίες για το 3-0 χάρη στις επιστροφές της. Εκεί όμως, για πρώτη φορά στο ματς, η Ελληνίδα τενίστρια βρήκε δύο καλά πρώτα σερβίς και μείωσε σε 2-1.

Στο επόμενο game η Μαρία βρήκε το πρώτο της break point, όμως οι επιστροφές της εκεί την πρόδωσαν και η Πλίσκοβα κράτησε το σερβίς της και έφτασε σε διπλό break point. Το σερβίς έβγαλε ξανά την Σάκκαρη από την δύσκολη θέση, όμως ακολούθησαν δύο συνεχόμενα αβίαστα λάθη, για να γίνει το 4-1 για την Τσέχα.

To 5-1 ήρθε με love game, με την Σάκκαρη να σερβίρει για να μείνει στο σετ και να τα καταφέρνει με ένα πολύ όμορφο drop shot. Στη συνέχεια η Τσέχα σέρβιρε για να κλείσει το σετ και το έκανε άνετα με ένα χαμένο φόρχαντ της Μαρίας.

Μία αδύναμη στιγμή σε όλο το σετ, έφερε την πρόκριση στην Πλίσκοβα

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη σέρβιρε εξαιρετικά στο εναρκτήριο game και με δύο άσους το έκλεισε χωρίς να χάσει πόντο. Η Πλίσκοβα ισοφάρισε, αλλά με νέο love game η Σάκκαρη έφτασε στο 2-1.

Δεν άλλαξε η εικόνα στα επόμενα δύο games με την Μαρία να κρατά το προβάδισμα έχοντας βελτιώσει και το σερβίς της σε σημαντικό βαθμό. Η Τσέχα έκανε εύκολα το 3-3 και στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς, εκμεταλλεύτηκε μία λάθος επιλογή της Σάκκαρη να παίξει με drop shot, παίρνοντας προβάδισμα 4-3 και το σερβίς.

Η Τσέχα αποφασισμένη να τελειώσει το ματς, έκανε εύκολα το 5-3 και μετά από τρεις ευκαιρίες ήρθε και το break για να κλείσει το ματς με χαμένο χτύπημα της Σάκκαρη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα