Σάκκαρη - Στίβενς 2-1: Με άγχος, αλλά και πείσμα στις «16» του Τορόντο (vids)

Newsroom
Σάκκαρη - Στίβενς 2-1: Με άγχος, αλλά και πείσμα στις «16» του Τορόντο (vids)
Με άγχος, αλλά σαφώς βελτιωμένη εικόνα στο τρίτο σετ, η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε το εμπόδιο της Στίβενς (2-1 σετ) στο Τορόντο και συνεχίζει.

Η Μαρία Σάκκαρη ζορίστηκε στην πρεμιέρα της στο Τορόντο, αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο της Σλόαν Στίβενς. Επικράτησε με 2-1 σετ (6-2, 4-6, 6-2) και στον επόμενο γύρο θα παίξει είτε με την Ανισίμοβα, είτε με την Πλίσκοβα.

Στο πρώτο σετ σέρβιρε εξαιρετικά χάνοντας μόλις 3 πόντους και έχοντας τέσσερις άσους. Στο δεύτερο όμως έκανε πολλά αβίαστα λάθη που έφεραν την ισοφάριση για την Στίβενς. Ομως στο τρίτο ένα break που ήρθε με υπομονή, κλείδωσε τη νίκη για την Σάκκαρη, που συνολικά ήταν καλύτερη και αν ήταν πιο προσεκτική θα είχε τελειώσει την πρόκριση πολύ πιο γρήγορα από τις 2 ώρες και 9 λεπτά που χρειάστηκε.

Είχε 9 άσους στο ματς και διπλάσιους winner από την αντιπαλό της, φτάνοντας έτσι στην φάση των «16».

Κυριαρχία Σάκκαρη και 1-0 στα σετ

Με ένα άνετο love service game άρχισε το ματς η Σάκκαρη. Δύο φόρχαντ στο φιλέ από την Μαρία έκαναν το 1-1, όμως με έναν άσο έφτασε εύκολα στο υπέρ της 2-1.

Στο επόμενο game της δόθηκε η ευκαιρία για break και δεν την άφησε να πάει χαμένη, καθώς επιτέθηκε και ανάγκασε σε λάθος την Αμερικανίδα. Στη συνέχεια με έναν ακόμη άσο έφτασε στο 4-1 και έβαλε τις βάσεις για το 1-0.

Η Σάκκαρη είχε κι άλλο break point, όμως η Στίβενς κατάφερε να μειώσει σε 4-2. Με άλλους δύο άσους το Νο4 του κόσμου έφτασε στο 5-2 και βρέθηκε με τριπλό set point στο επόμενο game. Εχασε τις πρώτες δύο ευκαιρίες, αλλά στην τρίτη με ένα υπέροχο στοπ βολέ, έκανε το 1-0 στα σετ.

Μαζεμένα λάθη και 1-1 η Στίβενς

Η Στίβενς εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Σάκκαρη και πήρε δώρο ένα break στο δεύτρο σετ. Στο επόμενο game η Σάκκαρη πέταξε 4 ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και βρέθηκε τελικά πίσω με 2-0, αλλά μείωσε σε 2-1 χάρη σε δύο winners. Ομως, έχασε κι άλλη ευκαιρία για break και στη συνέχεια από τα λάθη της ήρθε και το 4-1 με την Αμερικανίδα να σπάει το σερβίς της με υπομονή.

Το 5-1 ήρθε για την Αμερικανίδα εύκολα, με την Σάκκαρη να μειώνει σε 5-2 και με δύο winners κατάφερε να κάνει το break μειώνοντας κι άλλο σε 5-3. Στη συνέχεια το Νο4 σέρβιρε για να μείνει εκ νέου στο σετ και το κατάφερε σχετικά εύκολα, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής (4-5).

Η Στίβενς δεν είχε περιθώρια για γκέλα στο επόμενο game και με δύο ευκαιρίες στα χέρια της, έφτασε σο 6-4 και την ισοφάριση στα σετ.

Ενα break έκανε την δουλειά για την Σάκκαρη

Με λίγο άγχος, αλλά με καλό σερβίς η Μαρία έκανε το 1-0 στο τρίτο σετ. Μια κακή επιστροφή της Σάκκαρη έφερε το 1-1, αλλά η Ελληνίδα με μία μαγική λόμπα από θέση άμυνας, έκανε το 2-1.

Το 2-2 ήρθε με άγχος για την Αμερικανίδα, με την Σάκκαρη να φτάνει στο 3-2 με έναν άσο, παρά τα μαζεμένα λάθη που είχε στο game. Εκεί ήρθε το πολύτιμο break για την Μαρία μία επιστροφή winner και ένα λάθος της αντιπάλου της με το φόρχαντ.

Η Σάκκαρη ήθελε απλά πλέον να κρατήσει το σερβίς της και το έκανε έστω και δύσκολα για να φτάσει στο 5-2. Βρήκε match point στο σερβίς της Αμερικανίδας και με έναν winner πέρασε στον τρίτο γύρο.

 

WTA Τελευταία Νέα