Σάκκαρη: Ετσι θα φτάσει στο Νο2 της κατάταξης πριν το Wimbledon

Σάκκαρη: Ετσι θα φτάσει στο Νο2 της κατάταξης πριν το Wimbledon
Η Μαρία Σάκκαρη από το Νο5 βλέπει πιθανότητες -για άλλη μία φορά- να φτάσει στο Νο2 αυτή την εβδομάδα.

Με την κλήρωση του Wimbledon να γίνεται την προσεχή Παρασκευή, η Μαρία Σάκκαρη θα πάει δεδομένα ως το Νο5 στο ταμπλό.

Εχασε μεγάλη ευκαιρία να πάει στο Νο2 στα τελευταία δύο τουρνουά, όμως θα έχει άλλη μία αυτή την εβδομάδα στο Ιστμπουρν. Αν εκμεταλλευτεί την απουσία από το τουρνουά των πρώτων 3 της παγκόσμιας κατάταξης, μπορεί να φτάσει στο Νο2 και να πάει με άλλη ψυχολογία στο τρίτο grand slam της χρονιάς. Αυτό μπορεί να το πετύχει με δύο τρόπους.

Ο ένας είναι απλά να κατακτήσει το τουρνουά. Την χωρίζουν μόλις 135 πόντοι από το Νο2 (Κονταβέιτ) και αν κερδίσει τον τίτλο στο Ιστμπουρν τότε θα είναι δεδομένα στο Νο2. Ο άλλος τρόπος είναι απλά να φτάσει ως τα ημιτελικά και η Μπαντόσα (που επίσης συμμετέχει στο τουρνουά) να αποκλειστεί ένα γύρο πριν. Η Σάκκαρη με παρουσία τουλάχιστον στην 4αδα και καλύτερο αποτέλεσμα από την Ισπανίδα, θα περάσει την Κονταβέιτ και τις Ζαμπέρ και Μπαντόσα.

Η Ζαμπέρ δεν θα αγωνιστεί και θα μείνει στους 4.340 βαθμούς, την ώρα που η Κονταβέιτ θα χάσει 206 και θα βρεθεί στους 4.305. Η Μπαντόσα έχει 4.245 και η Σάκκαρη 4.205. Παρουσία στον ημιτελικό δίνει 185 βαθμούς (100 ο προημιτελικός), παρουσία στον τελικό δίνει 305 και κατάκτηση τίτλου 470.

 

WTA Τελευταία Νέα