Σάκκαρη - Γκοφ 2-0: Πήρε ρεβάνς και έφυγε για τα προημιτελικά κόντρα στην Τζαμπέρ (vid)

Σάκκαρη - Γκοφ 2-0: Πήρε ρεβάνς και έφυγε για τα προημιτελικά κόντρα στην Τζαμπέρ (vid)
Εστω και δύσκολα η Σάκκαρη πήρε την πρόκριση για τις «8» της Ρώμης, κερδίζοντας την Γκοφ μετά από 1 ώρα και 50 λεπτά αγώνα.

Η Μαρία Σάκκαρη είναι στα προημιτελικά της Ρώμης!

Πήρε μια άτυπη ρεβάνς από την Κόρι Γκοφ για τον περσινό αποκλεισμό στη Ρώμη, κερδίζοντας με 2-0 σετ (6-4, 7-5) και αύριο στις 17:30 ώρα Ελλάδος, θα παίξει με την Ονς Τζαμπέρ στα προημιτελικά του τουρνουά.

Η Τζαμπέρ, που είναι σε τρομερή φόρμα και προέρχεται από κούπα στην Μαδρίτη, κέρδισε με 6-3, 6-2 την Πουντίτσεβα και θα αποτελέσει το πιο δύσκολο εμπόδιο αναμφίβολα για την Ελληνίδα τενίστρια, στην προσπάθειά της να φτάσει ως το τέλος του τουρνουά.

Η διαφορά στα break έφερε το 1-0 για την Σάκκαρη

Με χαμένο μπάκχαντ της Σάκκαρη, η Αμερικανίδα κράτησε το σερβίς της στο πρώτο game του ματς. Με καλό σερβίς και πίεση στην Γκοφ, η Σάκκαρη ισοφάρισε 1-1 και στη συνέχεια έκανε το πρώτο break στο ματς με ένα όμορφο backhand winner στη διαγώνιο.

Η Γκοφ πήρε αμέσως πίσω το break μετά από 3 ευκαιρίες και με λάθος της Μαρίας και κράτησε άνετα το σερβίς της στη συνέχεια για να πάρει ξανά προβάδισμα με 3-2.

Με μπάκχαντ πάνω στην πλάγια γραμμή η Σάκκαρη ισοφάρισε 3-3 και ακολούθησε ένα ακόμη break από λάθος της αντιπάλου της, για το 4-3 υπέρ της Ελληνίδας.

Στη συνέχεια έσωσε δύο break point η Σάκκαρη και έφτασε στο 5-3 με δύο εξαιρετικά σερβίς και ένα drop shot και βολέ στη συνέχεια, για το 5-3. Η Γκοφ μείωσε σε 5-4 εύκολα, με την Σάκκαρη να σερβίρει στη συνέχεια για το ματς. Και κατάφερε να το πάρει χάρη σε έναν ωραίο πόντο στην διαγώνιο κι ενώ η Αμερικανίδα κινούνταν αντίθετα.

Break εκεί που... καίει και πρόκριση στις «8» για Σάκκαρη

Ιδανικά άρχισε το δεύτερο σετ για την Σάκκαρη που με έναν winner εκανε break με μηδέν, για να πάρει προβάδισμα 1-0. Το 2-0 έγινε δύσκολα από ένα αβίαστο λάθος της Γκοφ σε έναν εύκολο φαινομενικά πόντο γι' αυτήν. Με άσο μείωσε η Γκοφ σε 2-1.

Η Μαρία κράτησε το σερβίς της αναγκάζοντας σε λάθη την αντίπαλό της και βρέθηκε με δύο ευκαιρίες για να κάνει το break και το 4-1, αλλά σε εκείνο το σημείο η Γκοφ βελτίωσε το σερβίς της και έμεινε στο ματς, μειώνοντας σε 3-2.

Από 40-15 η Σάκκαρη στο σερβίς της έκανε λάθη και έδωσε την ευκαιρία στην Αμερικανίδα να κάνει break και να ισοφαρίσει 3-3. Η Μαρία είχε μία ευκαιρία να πάρει πίσω το break αλλά σημάδεψε το φιλέ και η Γκοφ με δύο καλά σερβίς πήρε προβάδισμα 4-3.

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο γκέιμ, καθώς η Σάκκαρη ισοφάρισε και η Γκοφ με άσο έφτασε στο 5-4. Σερβίροντας για να μείνει στο σετ η Μαρία, τα κατάφερε με έναν winner στη διαγώνιο (5-5).

Το κρίσιμο break ηρθε αμέσως μετά. Σε θέση άμυνας η Σάκκαρη τα κατάφερε περίφημα σε τρεις πόντους και η Γκοφ έκανε αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα να πάρει προβάδισμα 6-5 η Ελληνίδα τενίστρια.

Σέρβιρε για το ματς και με τριπλό match point πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά, από λάθος της αντιπάλου της.

@Photo credits: Twitter, Internazionali Bnl
 

WTA Τελευταία Νέα