WTA Finals: Με Γκαρσία η Σάκκαρη απόψε στα ημιτελικά

Newsroom
WTA Finals: Με Γκαρσία η Σάκκαρη απόψε στα ημιτελικά
Η Καρολίν Γκαρσία επικράτησε μετά από μεγάλη μάχη της Κασάτκινα και απόψε στις 23:30 θα είναι η αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στον πρώτο ημιτελικό.

Επειτα από μία τρομερή μάχη 2 ωρών και 27 λεπτών, η Καρολίν Γκαρσία κέρδισε την Ντάρια Κασάτκινα και θα είναι η αντίπαλος της Σάκκαρη στον πρώτο ημιτελικό του WTA Finals.

Η Γαλλίδα επικράτησε με 2-1 σετ κάνοντας ανατροπή (4-6, 6-1, 7-6 (5)), σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια (ειδικά στο τρίτο σετ) της σεζόν.

Η Κασάτκινα βρέθηκε να χάνει με 4-2 το πρώτο σετ, ωστόσο πήρε 4 συνεχόμενα και προηγήθηκε. Η Γκαρσία δεν απογοητεύτηκε και ήταν καταιγιστική στο δεύτερο, το οποίο τελείωσε σε λιγότερο από μισή ώρα.

Στο τρίτο έγιναν εκπληκτικά πράγματα. Η Γκαρσία έκανε break στο 1-0 και στο 3-2, η Κασάτκινα απάντησε αμέσως και ισοφάρισε και στις δύο περιπτώσεις, ενώ στο 4-4 βρέθηκε με break point για να πάει να σερβίρει για το ματς. Στο επόμενο game ήταν σειρά της Κασάτκινα να σβήσει 6 break points και κράτησε το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 5-4. Τελικά οδηγήθηκαν στο tie break όπου η Γαλλίδα με 7-5 σκορ, πήρε την πρόκριση ως δεύτερη στον όμιλο.

Η πρωτιά πήγε στην εκπληκτική Ιγκα Σβιόντεκ, η οποία κέρδισε και την Γκοφ με 6-3, 6-0 και ολοκλήρωσε τον όμιλο με 13 μόλις χαμένα games!!!.

Στις 23:30 ο ημιτελικός με Σάκκαρη

Ετσι η Γκαρσία θα βρεθεί σήμερα στον δρόμο της Σάκκαρη. Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 23:30 το βράδυ ώρα Ελλάδος, αμέσως μετά τον πρώτο ημιτελικό στα διπλά.

Η Γκαρσία είναι η μόνη από τις άλλες 7 φιναλίστ του WTA Finals που η Σάκκαρη δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ. Μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, η μία το 2017 στην Γουχάν και η άλλη φέτος στο Σινσινάτι.

Η Γκαρσία διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας της στα 29 της χρόνια με 3 τίτλους (10 συνολικά στην καριέρα της). Αν κερδίσει την Σάκκαρη, θα την προσπεράσει και στην παγκόσμια κατάταξη και θα βρεθεί στο Νο4, που θα είναι και ισοφάριση του career high της.

Το πρόγραμμα

21:30 Κρεϊτσίκοβα /Σινιάκοβα - Κιτσένοκ /Οσταπτσουκ
23:30 Σάκκαρη - Γκαρσία
03:00 Σβιόντεκ - Σαμπαλένκα
04:30 Κουντερμέτοβα / Μέρτενς - Κράβτσικ / Σουρς

 

WTA FINALS Τελευταία Νέα