Η ελληνική πρεμιέρα στο τένις από την Kingbet

Newsroom
Η ελληνική πρεμιέρα στο τένις από την Kingbet
Η παράδοση είναι μεγάλο πράγμα για το τουρνουά του Wimbledon. Από παράδοση όλοι οι αθλητές φορούν αποκλειστικά λευκά, από παράδοση υπάρχει το βασιλικό μπουθ στα κεντρικά κορτ και από παράδοση (ίσως) ο αγγλικός καιρός μάς κατέστρεψε την πρώτη μέρα του τουρνουά.

Η κλασική αγγλική βροχή, αυτή που αρχίζει και ξεχνάει να σταματήσει, πήγε πίσω το πρόγραμμα και έτσι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη αναμένεται να κάνουν και οι δύο πρεμιέρα σήμερα.

Θεωρητικά, το γρασίδι είναι η λιγότερο ευνοϊκή επιφάνεια και για τους δύο, αν και ειδικά ο Στέφανος στη Μαγιόρκα έδειξε πιο έτοιμος από άλλες φορές για το Wimbledon. Έτσι τα μάτια θα είναι και πάλι καρφωμένα στο πιο… γκλαμουράτο από τα τενιστικά τουρνουά του τουρ. Το τένις κοντεύει, άλλωστε, να γίνει το εθνικό μας σπορ, αν και κάτι τέτοιο είναι κάπως ιερόσυλο να λέγεται όταν την ίδια μέρα παίζει η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έστω. Ας αρκεστούμε να πούμε πως έχει πλέον μπει σε κάθε σπίτι. Όπως έλεγε πάντα η μάνα μου… «ρακέτα να πάρεις».

Προγνωστικά τένις

Πρώτη θα μπει στο κορτ 3 του All England Club η Μαρία Σάκκαρη, κάπου μετά τη μία το μεσημέρι. Αντίπαλός της η 25χρονη Ζόι Χάιβς, που φτάνει για δεύτερη φορά στην καριέρα της στο κυρίως ταμπλό ενός τουρνουά γκραν σλαμ. Νούμερο 572 στον κόσμο και έχοντας μόλις επιστρέψει μετά από μία πρώτη απόσυρση από το τένις πριν από τρία χρόνια, η Χάιβς ελάχιστες ελπίδες έχει κόντρα στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Φυσικά το 1.02 που προσφέρει η νίκη της δεν μπορεί να το πάρει κανείς στα σοβαρά. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Αυστραλέζα να πάρει πάνω από πέντε γκέιμς. Αξίζει στα προγνωστικα στοιχηματος ένα μικρό ρίσκο στο εύρος γκέιμς 17-18 (δηλαδή να πάρει η Αυστραλέζα συνολικά τρία ή τέσσερα γκέιμς) στο 3.90.

Στη δε δική του πρεμιέρα, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον 28χρονο Ελβετό Αλεξάντερ Ρίτσαρντ, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του ανέβηκε στο νούμερο 188 της ATP και θα βρεθεί για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό ενός γκραν σλαμ τουρνουά. Θα πάμε με τους άσους του Στέφανου. Οι over 4,5 άσοι του πληρώνουν 2.10.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα