Wimbledon: Οριστικά εκτός ο Ζβέρεφ, πως διαμορφώνεται το ταμπλό στους άνδρες

Wimbledon: Οριστικά εκτός ο Ζβέρεφ, πως διαμορφώνεται το ταμπλό στους άνδρες
Η απουσία του τραυματία Αλεξάντερ Ζβέρεφ επικυρώθηκε κι έτσι το φετινό Wimbledon δεν θα έχει κανέναν από τους πρώτους δύο της παγκόσμιας κατάταξης στους άνδρες.

Ιστορικό, αλλά για… λάθος λόγους, θα είναι το φετινό Wimbledon (27/6 – 10/7).

Πέρα από το ότι για πρώτη φορά δεν θα βαθμολογηθεί, θα είναι και η πρώτη φορά από την ημέρα που καθιερώθηκε η παγκόσμια κατάταξη στο τένις (1973) που δεν θα αγωνιστεί ούτε το Νο1, ούτε το Νο2 στους άνδρες!

Το Νο1, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, είναι αποκλεισμένος από το τουρνουά φέτος για πολιτικούς λόγους (εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία), ενώ το Νο2, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ επιβεβαίωσε την απουσία του λόγω του τραυματισμού του και της επέμβασής του. Αν και επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του στα court, αυτή εκτιμάται ότι θα γίνει αμέσως μετά το US Open, για το οποίο όμως θα κάνει μία προσπάθεια να προλάβει.

Ετσι, το Νο1 στο ταμπλό του Wimbledon θα είναι ο… συνήθης ύποπτος, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος αν και έπεσε στο Νο3 της κατάταξης, βγήκε κερδισμένος από όλη αυτή την κατάσταση.

Τώρα το ποιος θα είναι στο Νο2 του ταμπλό είναι μία άλλη ιστορία… Ο Ναδάλ είναι στο Νο4 του κόσμου και με διαφορά ασφαλείας από το Νο5, όμως η συμμετοχή του στο slam μόνο σίγουρη δεν είναι. Άρχισε προπονήσεις στο χορτάρι, αλλά είναι άγνωστο ακόμη αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο 100% εξαιτίας του τραυματισμού του στο πόδι.

Αν δεν κατέβει, το Νο2 πιθανότατα πάει στον Κάσπερ Ρουντ ο οποίος μπορεί να αποκλείστηκε πρόωρα από το τουρνουά στο Λονδίνο, όμως το ίδιο έκανε και ο Τσιτσιπάς στο Χάλε με αποτέλεσμα να μείνει πίσω από τον Νορβηγό για 95 βαθμούς. Πολύ κοντά είναι και ο Αλκαράθ ο οποίος όμως μέχρι το slam δεν θα αγωνιστεί πουθενά.

Προς το παρόν τόσο ο Στέφανος όσο και ο Ρουντ δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή σε κάποιο τουρνουά την επόμενη εβδομάδα και αν δεν πάρουν κάποια wild card να κατέβουν είτε στο Ιστμπουρν, είτε στην Μαγιόρκα, ο Νορβηγός θα είναι αυτός που θα πάρει το Νο2 στο ταμπλό αν δεν κατέβει ο Ναδάλ και οι Τσιτσιπάς και Αλκαράθ θα πάνε στο Νο3 και το Νο4.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα