Το standing ovation στο Wimbledon για την Σάρα Γκίλμπερτ που ανακάλυψε το AstraZeneca (vids)

Το standing ovation στο Wimbledon για την Σάρα Γκίλμπερτ που ανακάλυψε το AstraZeneca (vids)
Οι θεατές στο Wimbledon αποθέωσαν όρθιοι την Σάρα Γκίλμπερτ, την επιστήμονα επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας για το εμβόλδιο AstraZeneca.

Το όνομα της είναι Σάρα Γκίλμπερτ και δεν είναι γνωστό στους περισσότερους Έλληνες και γενικά στους Ευρωπαίους.

Για τους Βρετανούς όμως είναι ένα σημαντικό πρόσωπο αφού είναι η επικεφαλής της ομάδας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης η οποία και ανακάλυψε το εμβόλιο κατά του Covid-19, του AstraZeneca!

Υπόκλιση στην Σάρα

Η Σάρα Γκίλμπερτ, στο κορυφαίο αθλητικό και όχι μόνο γεγονός της χρονιάς για το Νησί, το Wimbledon, ήταν καλεσμένη στις διακεκριμένες θέσεις στον αγώνα της πρεμιέρα ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και στον Τζακ Ντρέιπερ.

Δεν ξέρουμε εάν είναι φαν του τένις αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το Wimbledon έχει θεατές σε περίοδο covid-19 χάρις στην Σάρα Γκίλμπερ και την ομάδα της που ανακάλυψαν το εμβόλιο.

Πριν γίνει η πρεμιέρα στο Wimbledon 2021 ο εκφωνητής είπε από τα μεγάφωνα:«Σήμερα έχουμε τη χαρά να έχουμε την επιστήμονα πίσω από το εμβόλιο της Οξφόρδης - AstraZeneca για τον κορωνοϊό».

Όλοι οι θεατές σηκώθηκαν όρθιοι για να την χειροκροτήσουν για ώρα. Την αποθέωσαν και εκείνη ατάραχη δέχτηκε το χειροκροτημα αλλά γνωρίζει απλά πως έκανε το καθήκον της.

Ποια είναι η Σάρα Γκίλμπερτ

Είναι ανοσολόγος και δουλεύει στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στον τομέα της έρευνας. Είναι 59 ετών και είναι μητέρα τριδύμων.

Ξυπνάει κάθε πρωί από τις 4 για να προλάβει να φροντίσει την οικογένεια της αλλά και να ασχοληθεί με την επιστήμη της.

Κάθε ημέρα πηγαίνει στο εργαστήριο της στο πανεπιστήμιο με το ποδήλατο.

Τα παιδιά της είναι 21 ετών και έχουν ακολουθήσει τον τομέα της μητέρας τους και σπουδάζουν βιοχημεία.

Η Γκίλμπερτ ξεκίνησε τις δοκιμές για το εμβόλιο σε ποντίκια τον Φεβρουάριο του 2020 και με γρήγορα βήματα το εμβόλιο δοκιμάστηκε και σε ανθρώπους.

«Δεν χρειάζεται να είναι θεραπευτικό το εμβόλιο. Θέλουμε ένα σκεύασμα που να προλαμβάνει τη νόσο. Αν μπορείς να το πετύχεις αυτό, πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα γίνουν πολύ χαρούμενοι», είχε δηλώσει η Βρετανή επιστήμονας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα