Μπερετίνι: «Είχα πει στον Φέντερερ ότι είναι το ίνδαλμά μου κι αυτός με διέλυσε»

Newsroom
Μπερετίνι: «Είχα πει στον Φέντερερ ότι είναι το ίνδαλμά μου κι αυτός με διέλυσε»
Ο Ματέο Μπερετίνι αναφέρθηκε στην πρώτη.. κρυάδα που δέχτηκε στο τένις από τον Φέντερερ και απάντησε στο γιατί θεωρεί αξεπέραστο εμπόδιο τον Τζόκοβιτς.

Ο Ματέο Μπερετίνι ετοιμάζεται να βρεθεί στο Vienna Open απέναντι στους Στέφανο Τσιτσιπά ή Αλεξάντερ Ζβέρεφ (ή και τους δύο).

Ο Ιταλός νοιώθει πάντως… χαρούμενος που στη Βιέννη δεν θα έχει ούτε τον Τζόκοβιτς, ούτε τον Μεντβέντεφ, καθώς στις δηλώσεις του τόνισε πως οι δυο τους αποτελούν ένα αδιαπέραστο «τείχος» για τους υπόλοιπους.

«Θα έλεγα ότι ο Νόβακ ή ο Ντανίλ είναι οι δύο που είναι αξεπέραστοι σαν τείχος. Πάντα χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για να τους κερδίσεις. Το μπαλάκι πάντα επιστρέφει από την μεριά τους σε κάθε σημείο του court. Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές, αλλά νομίζω ότι ο Τζόκοβιτς είναι αυτός που κινείται καλύτερα από κάθε άλλον στο court. Κινείται εκπληκτικά σε όλες τις επιφάνειες» ανέφερε ο Μπερετίνι.

Ο Μπερετίνι αναφέρθηκε και στην πίεση που υπάρχει από την στιγμή που εδώ και δύο χρόνια αγωνίζεται σε τοπ επίπεδο.

«Μερικοί παίκτες παίζουν καλύτερα υπό πίεση, άλλοι προτιμούν να μην έχουν πάνω τους τα φώτα. Άλλοι πάλι βάζουν από μόνοι τους τον εαυτό τους υπό πίεση γιατί λειτουργούν καλύτερα» ανέφερε, ενώ ρωτήθηκε για την πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα του, λέγοντας πως ήταν όταν έπαιξε με τον Φέντερερ για πρώτη φορά.

«Μεγάλωσα βλέποντας τον Φέντερερ στην τηλεόραση και φώναζαν γι’ αυτόν. Τον υποστήριζα σε κάθε αγώνα και όταν ήρθε η ώρα να παίξω αντίπαλός του, συνειδητοποίησα πως δεν θα μπορώ να πανηγυρίζω πια γι’ αυτόν. Του είπα αυτή την ιστορία όσο βρισκόμασταν στο Tour. Και νομίζω ότι γι’ αυτό στο πρώτο μας ματς μετά στο Wimbledon με διέλυσε. Ισως γιατί δεν πίστευα ότι τον είχα απέναντί μου» είπε χαρακτηριστικά.

  • Tags:
 

VIENNA OPEN Τελευταία Νέα