Πεντάσετο στο Αλκαράθ-Τιαφό σε υψηλή απόδοση

Newsroom
Πεντάσετο στο Αλκαράθ-Τιαφό σε υψηλή απόδοση
Ώρα ημιτελικών στο US Open, με την αλλαγή σκυτάλης να είναι ήδη φανερή, αφού Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς δεν είναι πλέον εδώ να διεκδικήσουν, όπως συνηθίζουν τους τίτλους.

Μετά και τον αποκλεισμό του κατόχου του τίτλου, Ντανιίλ Μεντβέντεφ από τον Νικ Κύργιο στους «16» και του Μαρίν Τσίλιτς από τον Κάρλος Αλκαράθ, ήταν δεδομένο πως κάποιος θα κατακτήσει το παρθενικό major της τενιστικής του καριέρας.

Ρούουντ, Αλκαράθ, Χατσάνοφ και Τιάφο φτάσανε ως την τετράδα έχοντας στόχο το τρόπαιο στον τελικό της Κυριακής (11/9), με τους δύο πρώτους να βλέπουν στην άκρη του τούνελ και το Νο1 που τους περιμένει, αν τελικά κατακτήσουν τον τίτλο.

Κάρλος Αλκαράθ και Φράνσις Τιάφο (10/09 - 2:00) τίθενται αντιμέτωποι με φόντο τον τελικό του US Open. Το άστρο του πρώτου έλαμψε απέναντι στον Σίνερ, με τον Ισπανό να φτάνει ως την τετράδα έχοντας κάνει δύο ανατροπές, σε δύο σερί παιχνίδια τα οποία έφτασαν στα πέντε σετ, καθώς πριν τον Ιταλό έφτασε στα όρια με τον Τσίλιτς.

Από την άλλη ο Τιάφο διανύει εβδομάδα καριέρας, με τα νούμερά του στις νίκες του κόντρα σε Ναδάλ και Ρούμπλεφ να φανερώνουν την ισορροπία του παιχνιδιού του στη Νέα Υόρκη, κάτι που δεν είχε σταθερά στην καριέρα του. Ο Αμερικανός μέτρησε 46 winners για μόλις 38 αβίαστα στον προημιτελικό, ενώ κόντρα στον Ναδάλ τα αντίστοιχα νούμεραά του ήταν 49 και 28. Μπορεί δεδομένα να επιτεθεί από τη βασική γραμμή και παρότι αουτσάιντερ να γεμίσει τα σετ, με το over 39.5 των games να προσφέρεται στο 1.90 από τη Stoiximan.

Βέβαια ο Αλκαράθ έχει την ποιότητα να αμυνθεί στη βασική του γραμμή και να ανταποκριθεί στις επιθέσεις του Τιάφο, πιέζοντας αρκετά το δεύτερο σερβίς του. Με τον Ναδάλ και τον Ρούμπλεφ ο Τιάφο έβαζε πρώτο σερβίς σε ποσοστό 50%, ποσοστό που θα χρειαστεί άνοδο αν θέλει να κάνει την έκπληξη, σε μία αναμέτρηση που μπορεί από πλευράς ονομάτων να μη φαίνεται ίση, όμως η φόρμα των δύο δείχνει ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και στα πέντε σετ, σε απόδοση 3.30 στη Stoiximan!

*Iσχύουν όροι & προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

 

US OPEN Τελευταία Νέα