Γουάνγκ - Σάκκαρη 2-1: Πρόωρος αποκλεισμός από το US Open

Δημήτρης Ντζάνης
Η Μαρία Σάκκαρη έπεσε θύμα έκπληξης, ηττήθηκε από την Κινέζα, Σιγιού Γιανγκ με 2-1 σετ και αποχαιρετά το US Open από τον 2ο γύρο.

H Μαρία Σάκκαρη αν και πήρε το πρώτο σετ, είδε τη Σιγιού Γουάνγκ να φέρνει την ανατροπή και με 3-6, 7-5, 7-5 να περνά στον 3ο γύρο του US Open.

Η Σάκκαρη μετά την περσινή πορεία μέχρι τα ημιτελικά στο US Open, τώρα είδε οι όποιες φιλοδοξίες της να σταματούν απότομα στο 2ο γύρο, απέναντι σε μια 21χρονη παίκτρια που αγωνίζεται για δεύτερη φορά στο US Open και να φθάνει στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της. Η 27χρονη Ελληνίδα με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά και πολλά λάθη, στο κρίσιμο σημείο που έκρινε την πρόκριση, απογοήτευσε.

Αντίθετα, η άπειρη σε τέτοιες καταστάσεις Γουάνγκ, με 12 συνολικά διπλά λάθη στο παιχνίδι, είχε την ψυχραιμία στο 3ο σετ να επιστρέψει, να αντέξει στο επιθετικό παιχνίδι της Σάκκαρη και με break στο 12ο γκέιμ του 3ου σετ, να φθάσει δίκαια στη νίκη.

Η Σάκκαρη πήρε το προβάδισμα

Η Σάκκαρη με break στο 4o γκέιμ του εναρκτήριου σετ, προηγήθηκε 3-1 και έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι.
Όμως η Γουάνγκ απάντησε αμέσως, έφθασε στο 0-40, και με λάθος από τη Σάκκαρη μείωσε με break σε 3-2 και ισοφάρισε 3-3. Από εκεί και μετά η Σάκκαρη πήρε τα ηνία του αγώνα και με τρία σερί γκέιμ έφθασε στο 6-3 σε 43 λεπτά, με τη Γουάνγκ να έχει 14 αβίαστα λάθη και πέντε διπλά λάθη.

Το πρώτο «δώρο» της Σάκκαρη

Το προβάδισμα δεν έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στη Σάκκαρη να επιβάλει απόλυτα το δικό της παιχνίδι.
Η Γουάνγκ απάντησε με το ίδιο νόμισμα, πρώτο break στο 4ο γκέιμ για το 3-1 και προβάδισμα με 4-1. Κάπου εκεί η Σάκκαρη αφυπνίστηκε, μείωσε σε 4-3 και κάπου εκεί το σετ πήρε «φωτιά».

Η Γουάνγκ στο 5-4 έχασε το 1ο set point, προηγήθηκε 6-5, στο σερβίς τής Σάκκαρη δημιούργησε το 2ο set point και στο 3ο που βρήκε, η Σάκκαρη έκανε διπλό λάθος στο σερβίς, με την Κινέζα να κατακτά το σετ με 7-5.

Τα καθοριστικά λάθη

Η Γουάνγκ προηγήθηκε 1-0 στο 3ο σετ, η Σάκκαρη με break προσπέρασε 2-1 και 3-1, αλλά και πάλι έδωσε δικαιώματα. Η Κινέζα παίκτρια μείωσε σε 3-2, με break ισοφάρισε 3-3 και με love game πήρε κεφάλι με 4-3.

Η μάχη κορυφώθηκε, η Σάκκαρη θέλησε να επιτεθεί με τα δυνατά χτυπήματα που χαρακτηρίζει το παιχνίδι της. Ισοφάρισε σε 4-4 και 5-5 με love game, στο 11ο γκέιμ η Γουάνγκ υπέπεσε σε δύο διπλά λάθη, όμως η Σάκκαρη δεν το εκμεταλλεύτηκε (6-5).

Στο 12ο γκέιμ, η Σάκκαρη έκανε το 15-0, αλλά με διαδοχικά λάθη της η Γουάνγκ βρέθηκε στο 15-40 και με την πρώτη ευκαιρία και νέο λάθος της Σάκκαρη τελείωσε το παιχνίδι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα