Τσιτσιπάς: «Δεν μου έχει ξανασυμβεί να μη θέλω να παίξω» (vid)

Newsroom
Τσιτσιπάς: «Δεν μου έχει ξανασυμβεί να μη θέλω να παίξω» (vid)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στο ελληνικό Eurosport μετά τον αποκλεισμό του στο US Open από το Νο. 94 της κατάταξης, Ντάνιελ Γκαλάν και τόνισε πως για πρώτη φορά στην καριέρα του ήταν τόσο αδιάθετος που δεν ήθελε να παίξει.

O Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε... αγνώριστος στον αγώνα με τον Κολομβιανό Ντάνιελ Γκαλάν, ηττήθηκε με 3-1 και αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του US Open. Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά την σοκαριστική του ήττα από το Νο. 94 της παγκόσμιας κατάταξης μίλησε στο ελληνικό Eurosport και επισήμανε πως για πρώτη φορά στην καριέρα του ήταν τόσο αδιάθετος που δεν ήθελε να παίξει, ενώ αναφέρθηκε και στον στόχο του να βρίσκεται στο Top 3 στο τέλος της χρονιάς.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά:

«Δεν νομίζω να μου έχει ξανασυμβεί στη καριέρα μου να είμαι τόσο αδιάθετος και να μη θέλω να παίξω. Ήταν μια πολύ περίεργη περίπτωση που επικράτησε σήμερα. Ένιωθα τα χτυπήματα μου τελείως εκτός ελέγχου.

Ένιωθα ότι δεν μπορούσα να διαχειριστώ καμία κατάσταση. Ένιωθα σαν να μην έχω ξαναπαίξει ποτέ τένις στη ζωή μου και πρέπει να είναι από τα δύο χειρότερα πρώτα σετ που έχω κάνει μέχρι στιγμής στη καριέρα μου. Από το σερβίς μέχρι την επιστροφή και γενικά όλη μου την αίσθηση που είχα μέσα στο γήπεδο, δεν ένιωθα κανένα χτύπημα, δεν ένιωθα τη μπάλα, ήταν μια περίεργη κατάσταση.

Είμαι πολύ σίγουρος ότι ο αγώνας που είχα κάνει με τον Τσόριτς πριν δυο χρόνια, ήταν ο πιο σημαντικός αγώνας ως το να πάω στη δεύτερη εβδομάδα, διότι έπαιζα πολύ καλό τένις εκείνη την περίοδο, συγκεκριμένα στα κλειστά και είχα βρει το ρυθμό μου, το σερβίς μου. Ένιωθα πολύ συμπληρωμένος τενιστικά και με τον τρόπο που μπορούσα να βρω λύσεις, να επεξεργαστώ το παιχνίδι.

Δυστυχώς έγινε κάτι σε αυτό το 4ο σετ που δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά θα προσπαθώ να βρω λύσεις γιατί το US Open είναι ένα τουρνουά το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ. Μου αρέσει να αγωνίζομαι εδώ, μ’ αρέσει το Αμερικάνικο κοινό και έχω χτίσει μια μεγάλη αγάπη για αυτή την πόλη.”

Είχα έναν στόχο, ήξερα για μένα ότι μπορώ να πάω βαθιά στο US Open, ξέροντας ότι μπορώ να τελειώσω τη χρονιά ακόμη και στο Νο. 1, αν κατάφερνα να παίξω καλό τένις σε αυτό το τουρνουά.

Τώρα έχω βάλει έναν στόχο να βρεθώ στο Τop-3 μέχρι το τέλος της χρονιάς, δηλαδή να μπω στην τριάδα. Κάτι το οποίο νομίζω είναι εφικτό και με λίγο παραπάνω διάθεση, καθημερινή δουλειά στο γήπεδο, δεν αποκλείεται καθόλου. Νομίζω είναι ένας στόχος ο οποίος μπορεί να κατακτηθεί φέτος».

 

US OPEN Τελευταία Νέα