Σάκκαρη VS Πλίσκοβα: Το επεισόδιο στη Ρώμη και η ρεβάνς της Τσέχας (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
Σάκκαρη VS Πλίσκοβα: Το επεισόδιο στη Ρώμη και η ρεβάνς της Τσέχας (vids)
Σάκκαρη και Πλίσκοβα θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά στην καριέρα τους, με την πρώτη να έχει μείνει… αξέχαστη.

Στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης (Eurosport Player) η Μαρία Σάκκαρη θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά στην καριέρα της μια θέση στα ημιτελικά ενός grand slam.

Η πρώτη ήταν στο Roland Garros με την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και τώρα η δεύτερη είναι απέναντι σε μια άλλη Τσέχα, την Καρολίνα Πλίσκοβα, στο US Open.

Η Τσεχία… κυνηγά την Σάκκαρη φαίνεται στις καλές της πορείες καθώς και φέτος στο US Open η Πλίσκοβα είναι η τρίτη τενίστρια από την χώρα που θα βρεθεί στον δρόμο της. Προηγήθηκαν οι Σινιάκοβα και Κβίτοβα και ευχή είναι να τριτώσει το καλό.

Σάκκαρη και Πλίσκοβα έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στο παρελθόν, αμφότερες στο τουρνουά της Ρώμης.

Η πρώτη μάλιστα ήταν και επεισοδιακή το 2018 με την Πλίσκοβα να ξεσπά κατά της διαιτητή καθώς στο 5-5 του τρίτου σετ και ενώ κέρδιζε αβαντάζ στο σερβίς της, η επόπτης έδωσε καθυστερημένα (και λανθασμένα) άουτ σε smash της Τσέχας που ήταν καθαρά μέσα.

Η Πλίσκοβα κάλεσε την αλυτάρχη στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η επιμονή της δεν άλλαξε κάτι. Το γεγονός ότι η Σάκκαρη δεν πήρε θέση για τον πόντο την εκνεύρισε ακόμη περισσότερο και στο τέλος αφού έχασε το σετ και τον αγώνα (3-6, 6-3, 7-5), ξέσπασε με την ρακέτα της στην βάση όπου κάθεται η διαιτητής.

Έναν χρόνο μετά οι δυο τους βρέθηκαν ξανά στο ίδιο τουρνουά. Αυτή τη φορά όχι στην φάση των «32» αλλά στα ημιτελικά, με την Πλίσκοβα να παίρνει ρεβάνς επικρατώντας με 2-0 σετ (6-4, 6-4). Εκεί φαίνεται πως ξέχασε το επεισόδιο της περσινής χρονιάς καθώς αντάλλαξε θερμή χειραψία με την Μαρία, δείχνοντας πως το περιστατικό ανήκει στο παρελθόν.

 

US OPEN Τελευταία Νέα