Us Open: Ονειρεμένο ντεμπούτο για την Παπαμιχαήλ, 2-0 και πρόκριση στον 2ο προκριματικό (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
Us Open: Ονειρεμένο ντεμπούτο για την Παπαμιχαήλ, 2-0 και πρόκριση στον 2ο προκριματικό (vids)
Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ επικράτησε με 2-0σετ της Μεξικανής Ζαραζούα και πέρασε στην δεύτερη προκριματική φάση του US Open.

Στην πρώτη της συμμετοχή, έστω και σε προκριματικά, ενός grand slam, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε και μάλιστα μια αντίπαλό που είναι πολύ ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Ελληνίδα τενίστρια που είναι στο Νο229, απέκλεισε από το US Open την Μεξικανή Ρενάτα Ζαραζούα, Νο120 στον κόσμο, επικρατώντας με 2-0 σετ (7-5, 7-6).

Η Παπαμιχαήλ βρέθηκε να χάνει με 2-0 το πρώτο σετ, αλλά ισορρόπησε το ματς και κέρδισε τα επόμενα τέσσερα! Η Ζαραζούα έκανε μπρέικ στο 4-4 και το ματς έγινε 5-5 στη συνέχεια. Η Παπαμιχαήλ κράτησε το σερβίς της και στη συνέχεια έκανε μπρέικ για να πάρει το πρώτο σετ.

Στο 2ο σετ οι δυο παίκτριες κράτησαν από μια φορά τα σερβίς τους στα πρώτα 2 game, αλλά μετά ακολουθούσε το ένα μπρέικ μετά το άλλο. Καμία δεν κατάφερε να ξεφύγει με αποτέλεσμα το σετ να πάει σε tie-break. Εκεί η Παπαμιχαήλ είχε τον απόλυτο έλεγχο και προηγήθηκε με 5-1 και στη συνέχεια με 6-2, για να πάρει τελικά το γκέιμ με 7-3 και μαζί και την πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό.

Εκεί θα την περιμένει η Ουγγαρέζα Ντάλμα Γκάλφι, Νο152 στον κόσμο και πρώην Νο1 στα juniors.

 

US OPEN Τελευταία Νέα