Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα μεγαλύτερα rivalries της καριέρας του (Top-5)

Αντώνης Πατσούρας
Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα μεγαλύτερα rivalries της καριέρας του (Top-5)
Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις κόντρες με τα περισσότερα "επεισόδια" στην καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά.

Το κορυφαίο rivalry στην ιστορία του τένις είναι ανάμεσα σε δυο εν ενεργεία παίκτες.

Ο ένας είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο άλλος ο Ράφα Ναδάλ οι οποίοι έχουν δώσει 56 αγώνες με τον Σέρβο να έχει 29 και τον Ισπανό 27 νίκες.

H ιστορία τους με τα 56 "επεισόδια" έχει αρχίσει το 2006 και το τελευταίο "επεισόδιο" το είδαμε φέτος στον τελικό του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και νέος σε ηλικία (22) και στο Tour (ουσιαστικά από το 2018) έχουν φτιάξει και εκείνος τα δικά του rivalries. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Ντομινίκ Τιμ με τον οποίο έχει δώσει 8 αγώνες.

Ακολουθεί με 7 αγώνες η κόντρα του με τον Ράφα Ναδάλ και την πεντάδα κλείνουν με 6 οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ντανίλ Μεντβέντεφ (1-5)

Ντανίλ Μεντβέντεφ (1-5)

Αλεξάντερ Ζβέρεφ (5-1)

Αλεξάντερ Ζβέρεφ (5-1)

Νόβακ Τζόκοβιτς (2-4)

Νόβακ Τζόκοβιτς (2-4)

Ράφα Ναδάλ (1-6)

Ράφα Ναδάλ (1-6)

Ντομινίκ Τιμ (3-5)

Ντομινίκ Τιμ (3-5)

Έχει πολλούς αγώνες και πολλά επεισόδια η ιστορία του Μεντβέντεφ με τον Τσιτσιπά.

Ο Ρώσος θα "τρελαθεί" με τον Έλληνα το 2018 στο Miami Open ενώ ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια και δηλώσεις εκατέρωθεν που έδειχναν ότι η σχέση τους δεν είναι καλή.

Από τον Μάρτιο του 2018 στη Φλόριντα έως τον Οκτώβριο του 2019 στη Σανγκάη ο Ντανίλ Μεντβέντεφ μετρούσε 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Η μοναδική νίκη του Έλληνα ήρθε τον Νοέμβριο του 2019 στον όμιλο του ATP Finals. Τότε ο Στέφανος είχε φτάσει έως το τέλος κερδίζοντας και την κούπα στο Λονδίνο.

Αυτό ήταν και το τελευταίο τους παιχνίδι.

Είναι ο μοναδικός παίκτης της πεντάδας κόντρα στον οποίο ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει θετικό πρόσημο στις νίκες.

Με τον Γερμανό, πρώην Νο3, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο Έλληνας θα παίξει για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ το 2018 και θα ηττηθεί.

Έκτοτε μετράει 5 σερί νίκες! Δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ αντίπαλοι σε τελικό αλλά έχουν δώσει σπουδαία παιχνίδια.

Το 2018 στον προημιτελικό του Rogers Cup ο Στέφανος επιστρέφει από το 0-1 για να πάρει το εισιτήριο για τον ημιτελικό ενώ το 2019 τον νικά και στον ημιτελικό στο Πεκίνο.

Η τελευταία τους συνάντηση ήταν σε επίπεδο εθνικών ομάδων στο ATP Cup 2020 με τον Έλληνα να επικρατεί με 2-0 σετ στον όμιλο.

Έξι φορές έχει αγωνιστεί απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς και έχει 2 νίκες και 4 ήττες.

Με τον Σέρβο πανηγύρισε τη Σανγκάη το 2019 την μοναδική νίκη του κόντρα σε παίκτη που είναι στο Νο1 του κόσμου ενώ το 2018 τον νικά και στο Rogers Cup.

Στη σειρά τους υπάρχουν και 2 τελικοί. Το 2019 στη Μαδρίτη και το 2020 στο Ντουμπάι. Νικητής ήταν και στους 2 ο Νόβακ Τζόκοβιτς χωρίς να χάσει σετ. Τα σετ ήταν 6-3, 6-4 και στα 2 παιχνίδια!

Ο τελευταίος τους αγώνας ήταν ο σπουδαίος ημιτελικός του Roland Garros 2020 με τον Έλληνα να επιστρέφει από το 0-2 (2-2) αλλά να χάνει στο τελευταίο σετ όπου έπαιξε τραυματίας.

Απέναντι στον Ράφα Ναδάλ ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει το χειρότερο ποσοστό στην καριέρα του.

Σε 7 συναντήσεις του τον έχει κερδίσει μόνο σε μια. Το 2019 στον ημιτελικό στη Μαδρίτη που ήταν όμως σε χωμάτινη επιφάνεια και έμεινε στην ιστορία.

Ο Ισπανός είναι ο παίκτης που έχει κερδίσει περισσότερες φορές από κάθε άλλο στο tour τον Έλληνα.

Η αρχή έγινε το 2018 με 2 τελικούς. Τότε ο 19χρονος Τσιτσιπάς ηττήθηκε τόσο στο Barcelona Open όσο και στο Rogers Cup. Ήταν οι πρώτοι τελικοί του σε Masters και ATP 500.

Από τον Ράφα Ναδάλ θα ηττηθεί το 2019 στο Australian Open, στο Italian Open και στο ATP Finals και το 2020 πάλι στο ATP Finals.

Τα περισσότερα παιχνίδια της καριέρας του ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα έχει δώσει από το 2018 έως το 2020 με τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ.

Το πρώτο τους παιχνίδι ήταν στη Ντόχα το 2018 με νικητή το σημερινό Νο3 του κόσμου ενώ η πρώτη νίκη του Έλληνα ήρθε την ίδια χρονιά στο Barcelona Open όπου είχε φτάσει έως τον τελικό.

Η σειρά έχει 8 αγώνες και ο Αυστριακός είναι 5-3 στις νίκες. Στη σειρά υπάρχουν και 2 τελικοί και το σκορ είναι 1-1.

Ο Τιμ κέρδισε τον Τσιτσιπά στον τελικό στο τουρνουά στο Πεκίνο και λίγες εβδομάδες αργότερα στο Λονδίνο ο Έλληνας επικράτησε στον τελικό του ATP Finals και κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του.