Μούχοβα: «Προσπάθησα να παίξω σαν να ήταν ματς του 1ου γύρου, αλλά ήξερα πως παίζω για κάτι μεγάλο»

H Καρολίνα Μούχοβα πανηγυρίζει
Ανάμεικτα συναισθήματα για την Καρολίνα Μούχοβα μετά τον χαμένο τελικό στο Roland Garros.

Η Καρολίνα Μούχοβα έκανε το τουρνουά της ζωής της και έφτασε ως τον τελικό του Roland Garros, όπου λίγο έλειψε να κάνει μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Σβιόντεκ.

Δεν τα κατάφερε και στο τέλος της έμεινε μία πικρία, αλλά η Τσέχα κρατά την πορεία της και πλέον εστιάζει στο γρασίδι, που είναι η καλή της επιφάνεια.

«Τώρα νιώθω μια πικρία με το αποτέλεσμα του τελικού, όμως σαν αποτέλεσμα η πορεία έως τον τελικό είναι ένα απίθανο επίτευγμα και μου δίνει κίνητρο για να δουλέψω στο μέλλον, ώστε να διεκδικήσω περισσότερους μεγάλους τίτλους. Τα έδωσα όλα σήμερα, οπότε δεν μετανιώνω για κάτι. Έπαιξα με το Νο.1 του κόσμου και ήμουν πολύ κοντά. Πιστεύω πως μπορώ να το καταφέρω. Ξέρω πως χρειάζεται πολλή δουλειά, αλλά θα συνεχίσω να τα δίνω όλα και ελπίζω πως θα τα πάω πολύ καλά και στα δυο επόμενα Grand Slams της σεζόν» είπε στην αρχική της τοποθέτηση στην συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό με την Σβιόντεκ.

«Δεν ένιωθα τόση νευρικότητα, προσπάθησα να είμαι συγκεντρωμένη. Ήξερα πως έπαιζα για κάτι μεγάλο, αλλά δεν το άφησα να με συνεπάρει. Προσπάθησα να παίξω όπως παίζω πάντα, λες και ήταν ματς 1ου γύρου. Προφανώς και ήξερα ότι είναι ο τελικός» πρόσθεσε.

Οσον αφορά την πορεία της και αν ήταν κάτι που περίμενε, η Μούχοβα απάντησε: «Πάντα πιστεύω στον εαυτό μου όταν παίζω σε ένα Grand Slam, αλλά ποτέ δεν είχα φτάσει μέχρι εδώ. Η πίστη είναι πάντα εκεί, αλλά το να το πετύχεις κιόλας, είναι φοβερό συναίσθημα και μου δίνει αυτοπεποίθηση. Μου δείχνει πως είμαι ικανή για μεγάλα αποτελέσματα. Τώρα νιώθω ότι μπορώ να το κάνω, να παλέψω για τους μεγαλύτερους τίτλους στα μεγαλύτερα στάδια».

Πλέον η Τσέχα σκέφτεται ήδη το Wimbledon. «Δεν είχα τόσο μεγάλες προσδοκίες στο χώμα. Ανυπομονώ να παίξω στο γρασίδι, είναι η αγαπημένη μου επιφάνεια. Το ότι έφτασα μέχρι τον τελικό εδώ, δείχνει ότι μπορώ να τα πάω καλά στο χώμα. Τώρα θα ξεκουράσω το σώμα μου. Δεν έχουμε πολύ χρόνο μέχρι το γρασίδι και πρέπει να προετοιμαστώ, γιατί είναι δύο πολύ διαφορετικές επιφάνειες. Ίσως παίξω σε ένα τουρνουά πριν από το Wimbledon»

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα