Τσιτσιπάς για Φιλιππούση: «Προτιμώ να έχω έναν προπονητή σε αυτή τη φάση της καριέρας μου»

O Τσιτσιπάς εν ώρα προπόνησης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στους λόγους του «διαζυγίου» με τον Μαρκ Φιλιππούση.

Πριν λίγα 24ωρα ο Μαρκ Φιλιππούσης έκανε γνωστό πως η συνεργασία του με τον Στέφανο Τσιτσιπά έλαβε τέλος.

Το Νο5 του κόσμου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου εν όψει του Roland Garros όπου ρωτήθηκε για την αιτία της διακοπής της συνεργασίας τους. Οπως τόνισε, ο λόγος ήταν ότι είναι πιο δύσκολο γι’ αυτόν να διαχειριστεί δύο διαφορετικούς προπονητές.

«Ηταν απόφαση από κοινού να σταματήσουμε με τον Μαρκ. Περάσαμε αμέτρητες ώρες στο τηλέφωνο να μιλάμε πριν μερικές εβδομάδες. Δεν είναι ποτέ εύκολο να έχεις δύο προπονητές. Καταλαβαίνω ότι είναι εκεί να με βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά μερικές φορές είναι ζόρικο για μένα να έχω διαφορετικές απόψεις» είπε και συνέχισε:

«Είμαι σε μία φάση της ζωής μου που θέλω να έχω έναν προπονητή να μου δίνει όλες τις πληροφορίες, τις αναλύσεις και ότι άλλο μπορεί να βελτιώσει το παιχνίδι μου. Υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσαν να μπουν στην ομάδα μου και να μοιράσουν τις σκέψεις και την γνώμη τους για το τι μπορώ να βελτιώσω. Ομως είναι πολύ σημαντικό να κολλήσω σε λίγους ανθρώπους και να δουλέψω μαζί τους. Οταν έχεις πολύ κόσμο γύρω σου, σου απορροφά ενέργεια».

Ο Τσιτσιπάς σημείωσε πως οι σχέσεις τους παραμένουν εξαιρετικές και διατηρούν επαφή πολύ συχνά. Οσον αφορά το τουρνουά, είπε πως είναι έτοιμος να τα πάει καλύτερα από ποτέ.

«Εχω δύσκολους αντιπάλους. Κάποιοι μπορεί να μην συμπαθούν το χώμα όπως εγώ, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι όπως ο Μεντβέντεφ που έχουν βελτιωθεί αισθητά ή και ο Ρούμπλεφ. Και φυσικά, τύποι σαν τον Τζόκοβιτς που πάντα θα αποτελούν απειλή. Θέλω να κάνω στην αρχή ορισμένα καλά παιχνίδια για να βρω ρυθμό και να πιστέψω πως μπορώ να πετύχω κάτι εδώ» είπε χαρακτηριστικά.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα