Ναδάλ: «Δεν μπορώ να συνεχίζω να παίζω με ενέσεις»

Newsroom
Ναδάλ: «Δεν μπορώ να συνεχίζω να παίζω με ενέσεις»
O Ναδάλ παραδέχτηκε πως έπαιζε με ενέσεις για να αντέξει στον πόνο και τόνισε ότι δεν θα συνεχίσει να παίζει με αυτόν τον τρόπο. Γράφει ο ανταποκριτής του Gazzetta στο Παρίσι, Α. Κατσομήτρος.

Αποκαλυπτικός ήταν ο Ραφαέλ Ναδάλ στην συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό του Roland Garros.

Ο Ισπανός τενίστας μετά την κατάκτηση του 14ου τροπαίου του στο Παρίσι, τόνισε ότι έπαιξε με ενέσεις σε όλο το τουρνουά και σημείωσε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν θα μπορεί να συνεχίσει να πιέζει τον εαυτό του.

«Είναι φανερό ότι με αυτές τις συνθήκες που παίζω, δεν μπορώ να συνεχίσω. Θα συνεχίσω να ψάχνω μια λύση για να βελτιωθεί αυτό που συμβαίνει στο πόδι. Έπαιξα αυτές τις δύο εβδομάδες υπό extreme συνθήκες. Έπαιξα με ενέσεις στα νεύρα για να αντέξει το πόδι και γι' αυτό κατάφερα να παίξω, επειδή δεν ένιωθα τίποτα, μου έγιναν αναισθητικές ενέσεις» αποκάλυψε ο Ισπανός.

«Ηταν μεγάλο ρίσκο, διότι επειδή δεν αισθανόσουν τίποτα, θα μπορούσε να γυρίσει ο αστράγαλος ή να γίνει κάτι άλλο εκε. Το Roland Garros, όμως, είναι το Roland Garros. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει για μένα αυτό το τουρνουά, οπότε ήθελα να συνεχίσω την προσπάθεια. Δεν μπορώ να είμαι πιο χαρούμενος και δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τον γιατρό μου για ό,τι έχει κάνει σε όλη μου την καριέρα. Δεν μπορώ, όμως, να συνεχίσω να αγωνίζομαι με το πόδι σε αναισθησία. Τώρα, λοιπόν, εξετάζουμε τις πιθανότητες. Ξέροντας ότι τα δύο νεύρα επηρεάζουν τόσο πολύ το πόδι και φέρνουν τόσο μεγάλη βελτίωση, μπορούμε να κάνουμε μια θεραπεία για να κάνει αυτή την αίσθηση μια μόνιμη συνθήκη. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε την άλλη εβδομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κάψουμε λίγο το νεύρο για να υπάρχει αυτή τη αίσθηση στο πόδι για μεγάλη περίοδο. Αν βρούμε μια μόνιμη λύση θα συνεχίσω κανονικά, αν όχι θα πρέπει να πάρω μια δύσκολη απόφαση, όπως μια εγχείρηση που θα μου εγγυάται ότι θα μπορέσω να είμαι ανταγωνιστικός, έστω και αν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επανέλθω» συνέχισε ο Ράφα.

Ακόμη, στην συνέντευξη Τύπου είπε:

Για τον αγώνα: Ξεκίνησα καλά, μετά έκανα κάποια λάθη, ήμουν λίγο νευρικός, έκανα κάποια κακά σερβίς αλλά μετά σταθεροποίησα το σερβίς και πήρα ξανά τον έλεγχο. Έπαιζα με το φόρχαντ ενάντια στο μπάκχαντ του. Είναι ένα χτύπημα που κάνει πολύ ζημιά, άνοιξα το κορτ και είχε να τρέξει περισσότερο. Έγινα λιγότερο προβλέψιμος. Οπότε δεν μπορούσε να κινηθεί και να χρησιμοποιήσει πολύ το φορχαντ του, που είναι πάντα επικίνδυνο. Στο δεύτερο σετ ήταν δύσκολο στην αρχή, ξεκίνησα άσχημα, έκανα πάλι μερικά λάθη, αλλά έκανα το μπρέικ και άλλαξε το μομέντουμ και πήρα το σετ.

Για τον αντίπαλό του: Ο Κάσπερ είναι σπουδαίος παίκτης. Έχει υψηλή θέση στην κατάταξη, βελτιώνεται κάθε χρόνο, γιατί στο παρελθόν ήταν καλός κυρίως στο χώμα. Τώρα κερδίζει τίτλους και παλεύει και σε άλλες επιφάνειες επίσης.Αυτό είναι για μένα το πιο σημαντικό πράγμα, το να δουλεύεις, να βελτιώνεται συνεχώς. Σήμερα ήταν πιθανώς δύσκολη μέρα για αυτόν, είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ περήφανος. Είμαι τόσο πολύ χαρούμενος για αυτόν, για την οικογένειά του.

Για το αν θα παίξει στο Wimbledon: Θα παίξω στο Wimbledon αν αντέχει το σώμα μου. Δεν θέλω να το χάσω, μου αρέσει και το σέβομαι σαν τουρνουά. Σίγουρα δεν θα παίξω με αναισθητικό. Είμαι αισιόδοξος.

Για το τι του δίνει κίνητρο: Μου αρέσει αυτό που κάνω. Μαζί με τον Ρότζερ και το Νόβακ κάναμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Δεν είναι τόσο ο ανταγωνισμός, όσο το πάθος για το παιχνίδι, τα αισθήματα που μένουν, το να παίζεις σε τέτοια γήπεδα και με τέτοιο κοινό. Ωστόσο αν δεν είμαι ανταγωνιστικός, δεν θα απολαμβάνω το παιχνίδι.

Αν εκπλήσσεται και ο ίδιος με όσα έχει πετύχει: Θα ήμουν πολύ αλαζονικός αν δεν είχα αυτό το συναίσθημα, ποτέ δεν περίμενα ή ονειρεύτηκα ότι θα πάρω 22 grand slam. Πάντα ήθελα απλώς να βελτιώνομαι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα