Roland Garros: Γραμματικοπούλου και τα… Νο1 μπαίνουν στη μάχη του grand slam

Newsroom
Roland Garros: Γραμματικοπούλου και τα… Νο1 μπαίνουν στη μάχη του grand slam
Αρκετά ενδιαφέροντα ματς περιλαμβάνει η σημερινή δεύτερη ημέρα του πρώτου γύρου στο Roland Garros.

Μετά την πρώτη ημέρα που έκρυβε αρκετές εκπλήξεις στο κυρίως ταμπλό των γυναικών, ο πρώτος γύρος του Roland Garros συνεχίζεται σήμερα (32/5) στα court του Παρισιού με παρουσία των δύο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πρώτη θα ανοίξει τον «χορό» η Ιγκα Σβιόντεκ η οποία μετρά 28 σερί νίκες και αναμένεται να τις κάνει…29 κόντρα στην qualifier Λέσια Τσουρένκο. Το ματς θα γίνει στο Philippe Chatrier όπου θα ακολουθήσει ο αγώνας της περσινής νικήτριας του θεσμού, Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, κόντρα στην Γαλλίδα Ν. Πάρι. Η Κρεϊτσίκοβα επιστρέφει από σχεδόν δύο μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού και είναι άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Θα ακολουθήσουν δύο ματς των κορυφαίων στην χωμάτινη επιφάνεια. Ο Ράφα Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Τ. Τόμπσον και αν κερδίσει θα γράψει ιστορία φτάνοντας τις 106 νίκες στο Roland Garros που θα είναι οι περισσότερες σε ένα grand slam από οποιονδήποτε άλλο τενίστα (105 έχει, όπως και ο Φέντερερ στο Wimbledon).

Τελευταίο παιχνίδι που θα αρχίσει στις 21:45 θα είναι αυτό του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γιαπωνέζο Νισιόκα, με τον Νόλε να θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να φτάσει τα 21 grand slam.

Στη μάχη και η Γραμματικοπούλου

Ελληνική συμμετοχή θα έχουμε σήμερα στις 12 με την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου να αντιμετωπίζει την Ντάρια Σάβιλ στο Court 9.

Στην δεύτερη συμμετοχή της σε κυρίως ταμπλό ενός grand slam, η Ελληνίδα τενίστρια έχει μπροστά της μία δύσκολη αντίπαλο που έχει φτάσει στο Top40, αλλά τώρα από τραυματισμούς έχει πέσει στο Νο127 και συμμετέχει με wild card στην διοργάνωση. Ο αγώνας αρχίζει στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος, με μετάδοση στο Eurosport Player).

Στο Suzanne Lenglen θα γίνει το πιο ενδιαφέρον ματς της ημέρας, με την Ναόμι Οσάκα να παίζει κόντρα στην Αμάντα Ανισίμοβα, με το παιχνίδι να ενδιαφέρει άμεσα και την Σάκκαρη που πιθανότατα θα αντιμετωπίσει μία από τις δύο στον τρίτο γύρο.

Στο ίδιο γήπεδο παίζει ο Βαβρίνκα κόντρα στον Γάλλο Μουτέτ, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και Ραντουκάνου, Αζαρένκα, Κονταβέιτ, Κέρμπερ, Αντρεέσκου, Κβίτοβα στις γυναίκες και Τσιλιτς, Νόρι και Γκασκέ στους άνδρες.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα