Τσιτσιπάς: Τι έχει καταφέρει στην χωμάτινη σεζόν πριν το Roland Garros

Τσιτσιπάς: Τι έχει καταφέρει στην χωμάτινη σεζόν πριν το Roland Garros
Με ρεκόρ 14-3 ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάει στο Παρίσι με στόχο -τουλάχιστον- να υπερασπιστεί τους 1.200 βαθμούς του φιναλίστ που κατέκτησε πέρυσι.

Αναμφίβολα η φετινή χωμάτινη σεζόν του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν… γεμάτη.

Και κατάφερε να βγάλει εις πέρας μία μεγάλη πρόκληση, πριν πάει στο Roland Garros. To No4 του κόσμου είχε να υπερασπιστεί πολλούς πόντους από την περσινή σεζόν και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά πήρε και επιπλέον πόντους. Η διαφορά βέβαια πρέπει να γίνει στο… Roland Garros. Εκεί όπου πρέπει να πάει τελικό για να υπερασπιστεί τους 1.200 βαθμούς και αν σηκώσει και την κούπα, να γράψει ιστορία και να ανοίξει τις πόρτες για το Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη, που τόνισε πως είναι και ο μεγάλος του στόχος φέτος.

Για να φτάσει εκεί χρειάζεται ωστόσο άμεσα ένα grand slam. Και το Παριζιάνικο τουρνουά είναι μια καλή ευκαιρία.

Ο ίδιος χαρακτήρισε φαβορί τον Τζόκοβιτς και τον Αλκαράθ, αλλά πολλά θα κριθούν και από την αυριανή κλήρωση όπου μπορεί να τους αποφύγει και τους δύο πριν τον τελικό, αλλά μπορεί να πέσει και μαζί τους στην ίδια πλευρά.

«Αν μπορώ να κερδίζω παιχνίδια με την ίδια συνέπεια που το κάνω σε αυτή την επιφάνεια, νομίζω ότι μπορώ να τελειώσω την χρονιά στο Νο2 που είναι ο μεγάλος μου στόχος γιατί θα είμαι επιτέλους εκεί στο γκρουπ με τους ιδιαίτερα σπουδαίους τενίστες» ανέφερε στη Ρώμη ο Τσιτσιπάς.

«Αυτή τη στιγμή θεωρώ φαβορί στο Roland Garros τον Τζόκοβιτς και τον Αλκαράθ. Παίζουν εκπληκτικό τένις» πρόσθεσε για το Παρίσι.

Αυτοί οι δύο είναι στους οποίους θέλει να μπει σφήνα. Τον Τζόκοβιτς τον έχει κερδίσει στο παρελθόν και θέλει να πάρει μία ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό, αλλά και για την ήττα στη Ρώμη πριν λίγες ημέρες. Ο Αλκαράθ είναι πρόκληση γιατί ακόμη δεν τον έχει κερδίσει. Δύσκολη αποστολή, αλλά όχι ακατόρθωτη στο χώμα για τον Στέφανο, που ασχέτως με το πως θα πάει το grand slam, ακολουθεί και η σεζόν στο γρασίδι όπου έχει να κερδίσει πολλούς πόντους φέτος.

Τι έχει κάνει φέτος στο χώμα

Ο Τσιτσιπάς μετά από 4 τουρνουά φέτος έκανε 14 νίκες και 3 ήττες. Η μία ήττα έγινε από τον Τζόκοβιτς στον τελικό της Ρώμης, η άλλη από τον Αλκαράθ στα προημιτελικά της Βαρκελώνης και η τρίτη από τον Ζβέρεφ στον ημιτελικό της Μαδρίτης.

Από τις 14 νίκες του, οι τρεις ήταν κόντρα στον Ντιμιτρόφ και οι δύο στον Ζβέρεφ, ενώ επικράτησε μεταξύ άλλων και των Κατσάνοφ, Ρούμπλεφ, Σίνερ και Σβάρτσμαν. Κατάφερε στο Μόντε Κάρλο να σηκώσει την κούπα, έχοντας ουσιαστικά ως χειρότερη πορεία τον προημιτελικό στην Βαρκελώνη. Από τις 14 νίκες του, μόνο οι δύο ήταν με παίκτη κάτω του Top50.

Αναλυτικά:

Ρώμη
Νίκες: Ντιμιτρόφ, Κατσάνοφ, Σίνερ, Ζβέρεφ
Ηττα: Τζόκοβιτς (τελικός)

Μαδρίτη
Νίκες: Πουίγ, Ντιμιτρόφ, Ρούμπλεφ
Ηττα: Ζβέρεφ (ημιτελικός)

Βαρκελώνη
Νίκες: Ιβάσκα, Ντιμιτρόφ
Ηττα: Αλκαράθ (προημιτελικός)

Μόντε Κάρλο
Νίκες: Φονίνι, Τζέρε, Σβάρτσμαν, Ζβέρεφ, Φοκίνα

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα