Σβιάτεκ: «Δεν με εξέπληξε η εμφάνιση της Μαρίας» (vid)

Σβιάτεκ: «Δεν με εξέπληξε η εμφάνιση της Μαρίας» (vid)
Η πρωταθλήτρια του Roland Garros 2020 Ίγκα Σβιάτεκ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τον αποκλεισμό της από την Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά το 2021.

Δεν έχει μάθει να "μασά" τα λόγια της και σαφώς και παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Μαρίας Σάκκαρη στον προημιτελικό του Roland Garros στον οποίο και σταμάτησε ένα σερί 11-0 νίκες και 22-0 σετ στο Παρίσι.

Η Ίγκα Σβιάτεκ είπε για τον αγώνα της και για την Μαρία Σάκκαρη:

«Προφανώς δεν έπαιξα το καλύτερό μου τένις. Αλλά πρέπει να συγχαρώ τη Μαρία γιατί έκανε καλή δουλειά σήμερα παίζοντας στα δεξιά μου, που δεν πήγε καλά για μένα. Επέλεξε μια πολύ καλή τακτική και είχε αποτέλεσμα. Προσπάθησα, το πάλεψα, δεν μπόρεσα όμως να φέρω το επίπεδο που είχα τις προηγούμενες μέρες.

Ξέρω καλά το στυλ παιχνιδιού της και δεν με εξέπληξε η εμφάνιση της. Αυτό που με εξέπληξε λίγο ήταν η τακτική που χρησιμοποίησε. Στην αρχή του παιχνιδιού δεν έκανα πολλά λάθη, αλλά ήταν καλύτερη από εμένα. Έκανε καλή δουλειά. Της αξίζουν όλα τα εύσημα επειδή με έκανε να νιώσω άβολα σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού. Της εύχομαι καλή τύχη για το υπόλοιπο τουρνουά».

«Στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Ακόμη τόνισε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς: «Δεν έχω πάει ποτέ ξανά στην Ασία και θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ όσο καλύτερα γίνεται. Η σεζόν του γρασιδιού έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά δεν ξέρω αν θα έχω χρόνο να προσαρμοστώ στην επιφάνεια.

Δεν θυμάμαι καν πως παίζουμε στο γρασίδι. Δεν έχω καμία προσδοκία, ούτε βάζω πίεση στον εαυτό μου, επειδή δεν ξέρω αν θα μπορέσω να προσαρμοστώ σ' αυτές τις συνθήκες. Συνεπώς, ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί στο Τόκιο».

Ο πατέρας της είχε ταξιδέψει το 1988 στη Σεούλ με την Ολυμπιακή ομάδα κωπηλασίας της Πολωνίας.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα