Roland Garros: Πολύ σκληρή για να ηττηθεί η Σβιόντεκ

Newsroom
swiatek.jpg
Μία μεγάλη νίκη σε ματς «θρίλερ» πήρε η Ίγκα Σβιόντεκ κόντρα στην Ναόμι σάκα και με σκορ 7-6(1), 1-6, 7-5 πήρε το εισιτήριο στον τρίτο γύρο του Roland Garros.

Τι κι αν είδε την Ναόμι Οσάκα να έχει match point, η Ίγκα Σβιόντεκ στο τρίτο σετ πέτυχε τεράστια ανατροπή και με 7-6(1), 1-6, 7-5 πήρε το εισιτήριο για την τρίτη φάση του Roland Garros.

To ματς ξεκίνησε πολύ καλά για την Πολωνή τενίστρια, η οποία αν και χρειάστηκε να φτάσει στο tie-break στο πρώτο σετ κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 7-6 (1). Η Ιαπωνέζα αθλήτρια, όμως, έβγαλε ηχηρή απάντηση στο δεύτερο σετ όπου δεν άφησε την Νο.1 στον κόσμο να πάρει ανάσα. Η Οσάκα με τρία breaks πήρε το σετ με 6-1 και έστειλε την υπόθεση πρόκριση σε decider.

Στο τρίτο σετ, η Ιαπωνέζα είχε το μομέντουμ και με ένα break στο δεύτεορ game βρέθηκε στο +3 (3-0). Η Σφιόντεκ μείωσε τη διαφορά, όμως η Οσάκα δεν επέτρεψε στην Νο.1 του κόσμο να πάρει πίσω το break. Μάλιστα, η Νο.134 στο κόσμο βρέθηκε σε συνθήκη match point στο 9ο game, όμως η Σβιόντεκ έκανε το break και στη συνέχεια έφερε σε ισορροπία το σετ (5-5).

Με το σκορ στο 5-5, η Ίγκα Σβιόντεκ πήρε ρυθμό και με δύο συνεχόμενα games έκλεισε το σετ με 7-5 και πανηγύρισε τη νίκη. Στον τρίτο γύρο η Πολωνή θ' αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Γιάνα Φετ - Μαρί Μπούζκοβα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα