Γραμματικοπούλου: Εκτός συνέχειας στο Roland Garros, της έβαλε «στοπ» η Χιμπίνο

Γραμματικοπούλου: Εκτός συνέχειας στο Roland Garros, της έβαλε «στοπ» η Χιμπίνο
Η Νάο Χιμπίνο αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου που ηττήθηκε με 6-1, 6-1 και αποχαιρέτησε το Roland Garros.

Το παιχνίδι με την Νάο Χιμπίνο ήταν το δυσκολότερο εμπόδιο για να μπει η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros.

Αυτό αποδείχθηκε και στον αγωνιστικό χώρο όπου η Γιαπωνέζα πήρε εύκολα την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-1, 6-1).
Το πρώτο break ήρθε από την Γιαπωνέζα στο 1-1 του πρώτου σετ με δύο συνεχόμενους winners. Παρά την προσπάθειά της να επιστρέψει στο σετ, η Γραμματικοπούλου έκανε αρκετά αβίαστα λάθη στη συνέχεια (12 συνολικά στο πρώτο σετ, 23 συνολικά έναντι 11 της αντιπάλου της), με την Χιμπίνο να φτάνει με δεύτερο break στο 5-1.

Η Ελληνίδα τενίστρια προσπάθησε να αντιδράσει και στο σερβίς της αντιπάλου της, βρέθηκε με διπλό break point, όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε και με 4 συνεχόμενους πόντους η Χιμπίνο έκανε τελικά το 6-1 και πήρε το πρώτο σετ.

Στο πρώτο game του δεύτερου σετ, η Γραμματικοπούλου βρήκε ξανά διπλό break point το οποίο σπατάλησε, αλλά στην τρίτη ευκαιρία που της δόθηκε, το πέτυχε και πήρε προβάδισμα. Ομως η απάντηση της Χιμπίνο ήταν άμεση και ισοφάρισε με ένα ακόμη δικό της break.

Tα λάθη της Βαλεντίνης συνεχίστηκαν και έδωσαν κι άλλο break στην αντίπαλό της, η οποία προηγήθηκε με 3-1 και ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο ξεκαθάρισε η υπόθεση νίκη, αφού κράτησε το σερβίς της για το 4-1. H Γραμματικοπούλου όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά με τρίτο συνεχόμενο break βρέθηκε πίσω με 5-1, για να τελειώσει το ματς η Χιμπίνο έπειτα από 52 μόλις λεπτά.

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα