Σβιόντεκ - Γκοφ: Το τελευταίο βήμα για τον θρόνο στο Παρίσι

Newsroom
Σβιόντεκ - Γκοφ: Το τελευταίο βήμα για τον θρόνο στο Παρίσι
Η Ιγκα Σβιόντεκ διεκδικεί το έκτο συνεχόμενο τρόπαιό της και η Γκοφ να της σπάσει το σερί των 34 νικών και να γράψει την δική της ιστορία.

Ο σημερινός τελικός των γυναικών στο Roland Garros, μεταξύ της Ιγκα Σβιόντεκ και της Κόκο Γκοφ (16:00, Eurosport 1) είναι ιδιαίτερος. Και σε κάθε περίπτωση θα είναι ιστορικός.

Ιστορικός για την Σβιόντεκ που θα το κατακτήσει δεύτερη φορά, που θα φτάσει τις 35 σερί νίκες ισοφαρίζοντας το κορυφαίο ρεκόρ του αιώνα που κατέχει η Βένους Γουίλιαμς (2000) και παράλληλα θα φτάσει τα έξι συνεχόμενα τρόπαια (Ντόχα, Indian Wells, Μαϊάμι, Στουτγκάρδη, Ρώμη).

Εχει να χάσει από τις 16 Φεβρουαρίου (Οσταπένκο, Ντουμπάι) και σήμερα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Ιστορικό θα είναι και αν το πάρει η Γκοφ. Στα 18 της χρόνια και ενώ μόλις τελείωσε το σχολείο, η νεαρή Αμερικανίδα θέλει να γίνει η νεαρότερη νικήτρια της διοργάνωσης μετά την Μόνικα Σέλες το 1991.

Εχει παίξει σε δύο τελικούς στην καριέρα της και τους κέρδισε αμφότερους (Λινζ 2019, Εμίλια Ρομάνια 2021), ενώ το ρεκόρ της Σβιόντεκ σε τελικούς είναι 8-1.

Η Γκοφ πάει για την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της και θα βοηθήσει την συμπατριώτισσά της και ίνδαλμά της, Βένους Γουίλιαμς, να διατηρήσει το κορυφαίο σερί νικών μέσα στον αιώνα, αν κερδίσει σήμερα.

Παράλληλα, η νεαρή τενίστρια πάει για το νταμπλ καθώς, όπως και η Κρεϊτσίκοβα πέρυσι, εκτός από τον τελικό του απλού, θα παίξει και στον τελικό του διπλού μαζί με την Πεγκούλα. Στην κατάταξη έχει ήδη εξασφαλίσει το Νο13 που είναι ρεκόρ καριέρας, ενώ αν πάρει το τρόπαιο θα μπει στο Top10.

Οι δύο φιναλίστ έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στο παρελθόν. Η πρώτη στη Ρώμη πέρυσι και η δεύτερη φέτος στο Μαϊάμι. Και στις δύο περιπτώσεις η Σβιόντεκ επικράτησε με 2-0 σετ.

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα