Σβιόντεκ: Με την 34η σερί νίκη της στον τελικό του Roland Garros

Newsroom
Σβιόντεκ: Με την 34η σερί νίκη της στον τελικό του Roland Garros
Η Ίγκα Σβιόντεκ δεν έχει αντίπαλο, έχασε μόλις τρία games από την Ντάρια Κασάτκινα και πέρασε με άνεση στον τελικό του Roland Garros, η 21χρονη από την Πολωνία έφθασε στις 34 σερί νίκες,

Η Ίγκα Σβιόντεκ μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία και τον ημιτελικό του Roland Garros. Η 21χρονη από την Πολωνία νίκησε τη Ρωσίδα, Ντάρια Κασάτκινα με 6-2, 6-1 σε 64 λεπτά και προκρίθηκε στον τελικί του Σαββάτου (4/6).

Η Σβιόντεκ είναι το φαβορί για να πάρει το Roland Garros, όπως και το 2020, στο δεύτερο συνολικά τελικός της σε Grand Slam. Παράλληλα διεύρυνε το σερί ρεκόρ, η σημερινή ήταν η 34η, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Σερίνα Γουίλιαμς (2013). Αν νικήσει και στιν τελικό η Ίγκα Σβιόντεκ θα φθάσει τη Βένους Γουίλιαμς στις 35 νίκες, το μεγαλύτερο σερί νικών που έχει επιτευχθεί στο γυναικείο τένις, μέσα στον 21ο αιώνα.

Όμως τα όσα υπέροχα πετυχαίνει το Νο.1, της παγκόσμιας κατάταξης δεν σταματούν εδώ. Η Σβιόντεκ πάει για τον 6ο διαδοχικό τίτλο της μέσα στο 2022, μετά την Ντόχα, το Indian Wells, το Μαϊάμι, τη Στουτγάρδη και τη Ρώμη. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει είτε την Αμερικανίδα, Κόκο Γκοφ, είτε την Ιταλίδα, Μαρτίνα Τρεβιζάν.

Η Κασάτκινα ήταν ανταγωνιστική μόνο στα τέσσερα πρώτα games του ημιτελικού, όταν από το 0-2, ισοφάρισε 2-2, αλλά μέχρι εκεί. Η Σβιόντεκ μετά πήρε τα 10 από τα 11 συνολικά games και έφθασε με άνεση στην πρόκριση.

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα