Κρεϊτσίκοβα: Η κάτοχος του τίτλου αποχαιρέτησε νωρίς το Roland Garros

Newsroom
Κρεϊτσίκοβα: Η κάτοχος του τίτλου αποχαιρέτησε νωρίς το Roland Garros
Η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο στο Roland Garros, η κάτοχος του τίτλου κατρακυλά από το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης και η Μαρία Σάκκαρη έχει την ευκαιρία να βρεθεί εκεί.

Οι αποκλεισμοί παικτριών από το Top 10 συνεχίζονται στο Roland Garros. Mόνο που αυτή τη φορά ο αποκλεισμός την κάτοχο του τίτλου Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα. Η 26χρονη Τσέχα έχασε από τη 19χρονη Γαλλίδα Ντιάν Παρί με 1-6, 6-2, 6-3 πληρώνοντας και την αγωνιστική απραξία, καθώς σήμερα έπαιξε τον πρώτο της αγώνα έπειτα από τρεις μήνες, αποτέλεσμα των προβλημάτων με τραυματισμούς.

Η Κρεϊτσίκοβα γίνεται η 3η παίκτρια από το Top 10 που αποχαιρετά το Roland Garros από τον 1ο γύρο μετά τις Τζαμπέρ, Μουγκουρούθα και αυτή η ήττα σημαίνει και χαμένες θέσεις στο rannking της WTA. Η Τσέχα, Νο.2 σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη, χάνει 2269β. πόντους από την περσινή κατάκτηση και μετά το τέλος του τουρνουά θα κατρακυλήσει στο Νο.12, ίσως και πιο χαμηλά, ανάλογα με το τι θα κάνουν οι παίκτριες που βρίσκονται κάτω από τη 12η θέση στην κατάταξη.

Η σημερινή εξέλιξη δίνει την ευκαιρία στη Μαρία Σάκκαρη μετά το τέλος τοy Roland Garros να σκαρφαλώσει στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα της. Η Σάκκαρη έχει προκριθεί στο 2ο γύρο και καλείται να υπερασπιστεί τους βαμθούς από την περσινή πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του γαλλικού Όπεν, όταν και ηττήθηκε από την Κρεϊτσίκοβα.

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα