Ολυμπιακοί Αγώνες: Δίχως μετάλλιο οι ΗΠΑ μετά το 1924!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δίχως μετάλλιο οι ΗΠΑ μετά το 1924!
Ο αποκλεισμός του δίδυμου Όστιν Κράιτσεκ/Τένις Σάντγκρεν είναι ιστορικός! Οι δυο Αμερικανοί ήταν οι τελευταίοι συμμετέχοντες της αστερόεσσας στο τουρνουά του τένις. Η ήττα στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δεν θα πάρουν κανένα μετάλλιο για πρώτη φορά μετά το 1924!

Ο αριθμός μπορεί να προκαλέσει ίλιγγο. Αλλά δεν είναι αληθινός. Βλέπετε, η είδηση ότι η ΗΠΑ θα μείνουν δίχως Ολυμπιακό μετάλλιο στο τένις μετά από 97 χρόνια είναι υπερβολική.

Το 1924 το άθλημα αφαιρέθηκε από το καλαντάρι των Ολυμπιακών Αγώνων, για να προστεθεί το 1988. Από το '24 μέχρι και το 2016 - με το διάλειμμα των 64 ετών, οι ΗΠΑ είχαν έστω έναν αθλητή ή μία αθλήτρια ή ένα ζευγάρι που ανέβαινε στο βάθρο.

Φέτος, η σεζόν ήταν περίεργη. Λόγω της πανδημίας αρκετοί αθλητές, ανάμεσά τους η Σερένα Ουίλιαμς, ο Τζον Ίσνερ, ο Τέιλορ Φιτζ, επέλεξαν να μην αγωνιστούν στο Τόκιο.

Συνάμα, ο Τζακ Σοκ, διπλός Ολυμπιονίκης στο Ρίο, δεν κατάφερε να πιάσει το όριο για να μπει στην Ολυμπιακή ομάδα.

Οι Μάρκους Ντάνιελ και Μάικλ Βίνους από τη Νέα Ζηλανδία επικράτησαν στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο, με 2-0 σετ (7-6, 6-2). Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στο τένις για τη Νέα Ζηλανδία.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΝΙΣ Τελευταία Νέα