Εσβησε το όνειρο ενός μεταλλίου στο super tie break για Στέφανο και Μαρία (vids)

Εκτός ημιτελικών Σάκκαρη και Τσιτσιπάς στο μικτό διπλό από τους Μπάρτι και Πιρς.

To όνειρο ενός μεταλλίου έσβησε για το ελληνικό τένις στο Τόκιο καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκαν εκτός ημιτελικών στο μικτό διπλό.

Η Ασλεϊ Μπάρτι και ο Τζον Πιρς πήραν την πρόκριση στο super tie break του τρίτου σετ (2-1 με τα σετ: 6-4, 4-6, 10-6) και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν το δίδυμο των Παβλιουτσένκοβα και Ρούμπλεφ.

Ετσι, το τουρνουά του τένις ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα χωρίς ένα μετάλλιο, παρά την μεγάλη προσπάθεια που έκανε στο μικτό το ελληνικό δίδυμο.

Στην Αυστραλία το πρώτο σετ

Το ελληνικό δίδυμο ξεκίνησε καλά καθώς κράτησε το σερβίς του και βρήκε εύκολα το μπρέικ στο σερβίς της Μπάρτι για να προηγηθεί 2-1 στο πρώτο σετ.

Με διπλό λάθος της Μαρίας έκανε μπρέικ το δίδυμο από την Αυστραλία ισοφαρίζοντας σε 2-2 και οι Μπάρτι και Πιρς με ένα love game έκαναν το 3-2.

Μαρία και Στέφανος απάντησαν με love game, αλλά οι Αυστραλοί κράτησαν το σερβίς τους για το 4-3, με τον Πιρς να τελειώνει πόντους πάνω στο φιλέ.

Το δεύτερο love game του Στέφανου και της Μαρίας δεν άλλαξε κάτι καθώς οι Αυστραλοί κράτησαν το σερβίς τους και έκαναν το 5-4.
Δύο λάθη της Μαρίας πάνω στο φιλέ έκριναν το πρώτο σετ καθώς η Αυστραλία έκανε το μπρέικ και το κέρδισε με 6-4.

Καλό ξεκίνημα στο δεύτερο σετ

Με μπρέικ στο σερβίς του Πιρς ξεκίνησε το δεύτερο σετ για τον Στέφανο και την Μαρία.

Με love game στο σερβίς του Στέφανου έγινε το 2-0, ενώ ο Πιρς με βολέ μείωσε σε 2-1 στο σερβίς της Μπάρτι.

Η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της και το ίδιο έκανε και ο Πιρς με το σκορ να γίνεται 3-2 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Με άσο του Στέφανου και λάθος της Μπάρτι έγινε το 4-2. Το 4-3 έγινε από τους Αυστραλούς εύκολα, ενώ το 5-3 έγινε χάρη σε ένα πετυχημένο challenge του Στέφανου, με το μπαλάκι να έχει βρει στο… χιλιοστό την βασική γραμμή, παρά την… σιγουριά του Πιρς που υποστήριξε πως ήταν έξω.

Ο Πιρς κράτησε την ομάδα του στο σετ μειώνοντας σε 5-4 και ο Στέφανος σέρβιρε για το 1-1. Και τα κατάφερε καθώς από επιστροφή άουτ του Πιρς έγινε το 6-4 στο σετ.

Ρώσικη ρουλέτα και αποκλεισμός

Το super tie break ξεκίνησε με κερδισμένο πόντο από την Μαρία, όμως μετά μίλησε η εμπειρία του Πιρς στα διπλά. Με σωστές τοποθετήσεις πάνω στο φιλέ τελείωνε τους πόντους, με την Αυστραλία να βρίσκεται μπροστά σε πέντε ευκαιρίες να τελειώσει το ματς. Τελικά το κατάφερε στην τρίτη, κερδίζοντας το σετ με 10-6 και μαζί και το εισιτήριο για την 4αδα του μικτού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΝΙΣ (MD) Τελευταία Νέα