Australian Open: Ουκρανή τενίστρια έδωσε το χέρι της σε Ρωσίδα αντίπαλο και δέχτηκε «πυρά» από την χώρα της

Κώστας Ευθυμιάδης
Ουκρανή και Ρωσίδα δίνουν τα χέρια σε αγώνα τένις
Η Γιελιζαβέτα Κοτλιάρ τέθηκε «υπό έρευνα» επειδή έδωσε το χέρι της στη Ρωσίδα αντίπαλό της, Βλάντα Μίντσεβα, στην διάρκεια του πρώτου γύρου των juniors στο Australian Open.

Σε πολύ δύσκολη θέση βρέθηκε η 16χρονη Γιελιζαβέτα Κοτλιάρ, η οποία αναγκάστηκε από την Ουκρανική ομοσπονδία τένις να ζητήσει συγνώμη, επειδή συνεχάρη την Ρωσίδα αντίπαλό της που την κέρδισε στα juniors του Australian Open.

Η Βλάντα Μίντσεβα επικράτησε με 6-2, 6-4 και στο τέλος του αγώνα πλησίασε το φιλέ, βλέποντας την Κοτλιάρ να την πλησιάζει και να της δίνει το χέρι, κάτι που δεν είχαμε δει ως τώρα από την έναρξη του πολέμου μεταξύ των δύο χωρών.

Η κίνηση της Κοτλιάρ να την συγχαρεί όμως, δεν πέρασε απαρατήρητη στην Ουκρανία, με την ομοσπονδία της χώρας της να κάνει λόγο για «καθόλου ευχάριστο περιστατικό», αναγκάζοντας μετέπειτα την νεαρή κοπέλα να ζητήσει συγγνώμη δημόσια.

Ο πατέρας της μάλιστα, προσπάθησε να μαζέψει την κατάσταση, λέγοντας πως η κόρη του «δεν σκεφτόταν καθαρά καθώς ήταν υπό την πίεση του αγώνα»
«Στο ξεκίνημα της καριέρας σου είναι δύσκολο να συνηθίσεις σε αυτή τη κατάσταση και να μην υπάρχει νευρικότητα. Δυστυχώς η κόρη μου δεν ένιωθε ήρεμη, η ένταση και τα συναισθήματα από το ματς ήταν έντονα και δεν μπορούσε να ελέγξει την συμπεριφορά της. Είναι 16 χρονών χωρίς εμπειρία. Εκανε ότι συνηθίζεται σε κάθε ματς, χωρίς να καταλάβει ότι στην άλλη πλευρά ήταν μια παίκτρια που εκπροσωπούσε μια χώρα η οποία επιτέθηκε στην πατρίδα της» είπε ο Κονσταντίν Κοτλιάρ.

«Ηταν σίγουρα ένα λάθος της και ζητά μια ειλικρινή συγνώμη, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα επαναληφθεί» πρόσθεσε.

Την μικρή Κοτλιάρ υπερασπίστηκε η Νταιάνα Γιαστρέμσκα στην συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της επί της Νόσκοβα.

«Οι Ουκρανοί έχουμε τις θέσεις μας. Δεν δίνουμε τα χέρια μαζί τους. Ομως, μιλάμε για ένα μικρό κορίτσι χωρίς εμπειρία. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Δεν θα την κρίνω γι’ αυτό. Δεν ξέρουμε εξάλλου αν το έκανε επίτηδες ή όχι. Είμαι σίγουρη όμως ότι αγαπάει την πατρίδα της και απλά ήταν μια έντονη συναισθηματικά στιγμή και μπερδεύτηκε» σχολίασε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα