Ναδάλ: «Ως υπερασπιστής του τίτλου δεν ήθελα να αποσυρθώ τραυματίας» (vid)

Newsroom
Ναδάλ: «Ως υπερασπιστής του τίτλου δεν ήθελα να αποσυρθώ τραυματίας» (vid)
Ο Ραφαέλ Ναδάλ έκανε λόγο για έντονο πόνο στον γοφό, αποφεύγοντας πάντως να το χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για τον αποκλεισμό του.

Το πρόβλημα στον γοφό του ήταν αυτό που ταλαιπώρησε τον Ραφαέλ Ναδάλ προς το τέλος του δεύτερου σετ.

Ο Ισπανός αποκλείστηκε από τον ΜακΝτόναλντ, ωστόσο στην συνέντευξη Τύπου δεν θέλησε να το χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για την ήττα από την στιγμή που στο τρίτο σετ, πάλεψε για να μειώσει και να μπει και πάλι στην διεκδίκηση του ματς.

«Είχα πρόβλημα τις δύο τελευταίες μέρες, αλλά τίποτα σαν το σημερινό. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αν είναι ο μυς, αν είναι ο σύνδεσμος. Έχω ιστορία με τον γοφό, χρειάστηκε να κάνω θεραπείες, αλλά δεν ήταν τόσο μεγάλο το πρόβλημα. Δεν μπορώ να κινηθώ. Δεν θα ξέρω μέχρι να κάνω τις εξετάσεις. Παρεμπιπτόντως, βαρέθηκα να μιλάω γι' αυτό. Το καταλαβαίνω, αλλά έχασα το ματς. Αυτό είναι. Προσπάθησα ως το τέλος, δεν ξέρω αν θα κέρδιζα το ματς αν οι συνθήκες ήταν καλύτερες. Θα είχα, όμως, καλύτερες πιθανότητες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί δεν αποσύρθηκε για να προφυλαχθεί, απάντησε:

«Το σκεφτόμουν να σταματήσω, αλλά δεν ρώτησα τον φυσιοθεραπευτή. Πρέπει να ξέρω τον εαυτό μου. Προσπάθησα να παίξω χωρίς να αυξήσω τη ζημιά. Δεν μπορούσα να χτυπήσω το backhand καθόλου, δεν μπορούσα να τρέξω για την μπάλα. Απλά ήθελα να ολοκληρώσω τον αγώνα. Είμαι αρκετά μεγάλος για να παίρνω τις αποφάσεις μου. Δεν ήθελα να αποσυρθώ ως υπερασπιστής του τίτλου. Δεν ήθελα να αφήσω το γήπεδο με απόσυρση. Καλύτερα έτσι. Έχασα. Δεν έχω κάτι να πω, συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Αυτός είναι ο αθλητισμός, να προσπαθείς ως το τέλος. Δεν έχει σημασία πόσες πιθανότητες έχεις, αυτή είναι η φιλοσοφία του αθλητισμού, η ουσία του. Προσπάθησα να το ακολουθήσω σε όλη την καριέρα μου. Φυσικά, προσπάθησα να μην χειροτερέψω τη ζημιά».

Στη συνέχεια, ο Ισπανός θρύλος του τένις, σημείωσε πως η ήττα αυτή, τον πλήγωσε αρκετά.

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι καταρρακωμένος ψυχολογικά, θα έλεγα ψέματα. Είναι δύσκολο για μένα. Αλλά για να δούμε, μακάρι να μην είναι τόσο άσχημο. Είχα δύο καλές εβδομάδες προπόνησης, οπότε ελπίζω να μη με βγάλει εκτός για πολύ καιρό, θα είναι δύσκολη η αποθεραπεία. Και δεν είναι μόνο αυτό, είναι και η δουλειά που πρέπει να βάλεις για να επιστρέψει σε αξιοπρεπές επίπεδο. Το έχω περάσει αυτό πολλές φορές στην καριέρα μου και είμαι έτοιμος να το ξανακάνω, αλλά δεν είναι εύκολο» ανέφερε.


 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα