Τσιτσιπάς: Ποιος είναι ο πρωτάρης Σεμπάστιαν Μπάεζ που θα βρεθεί στον δρόμο του

Κώστας Ευθυμιάδης
Τσιτσιπάς: Ποιος είναι ο πρωτάρης Σεμπάστιαν Μπάεζ που θα βρεθεί στον δρόμο του
Ενας 21χρονος που τώρα κάνει αισθητή την παρουσία του σε επίπεδο ATP Tour, αντιμετωπίζει τα ξημερώματα ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο 21χρονος Σεμπάστιαν Μπάεζ θα βρεθεί πρώτη φορά στον δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά και ο ενθουσιασμός του Αργεντινού θα είναι το πιο ισχυρό του όπλο.

Ο Μπάεζ είναι από την ταλαντούχα φουρνιά των Next Gen καθώς πέρυσι είχε ραγδαία άνοδο σε επίπεδο ITF.

Κατέκτησε έξι τίτλους σε τουρνουά Challenger (περισσότεροι από κάθε τενίστα σε μία σεζόν), όλα σε χωμάτινη επιφάνεια και αναρριχήθηκε στο Top100 της παγκόσμιας κατάταξης. Εγινε παράλληλα ο νεαρότερος που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο88, που είναι και προσωπικό ρεκόρ, αλλά φιλοδοξεί μετά το Australian Open να το ξεπεράσει.

Ο γεννημένος στο Μπουένος Αϊρες δεξιόχειρας, είναι από τους τενίστες που αναμένεται να φτάσουν ψηλά τα επόμενα χρόνια. Εκτός των τίτλων που κατέκτησε, έφτασε να παίζει στα ημιτελικά του Next Gen όπου ηττήθηκε από τον μετέπειτα νικητή του τουρνουά, Κάρλος Αλκαράθ.

Σε μικρότερη ηλικία, το 2018, έφτασε στον τελικό των juniors στο Roland Garros όπου ηττήθηκε από τον Τσενγκ από την Ταϊπέι, ενώ στην συλλογή του έχει και ένα χρυσό μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας του 2018.

Σε επίπεδο ΑΤΡ έκανε πέρυσι ντεμπούτο και σημείωσε την πρώτη του νίκη στο Αμβούργο κόντρα στον Γάλλο Κορεντίν Μουτέτ.

Στον πρώτο γύρο του Australian Open, που αποτελεί και ντεμπούτο για τον ίδιο σε grand slam, κέρδισε τον Ισπανό Αλμπερτ Ράμος Βινόλας με 3-2 σετ (6-4, 4-6, 6-3, 1-6, 6-2).

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα