Ξεσηκωμός για Τζόκοβιτς: «Δεν είδα το μπαμπά μου ενώ πέθαινε, επιβράβευσαν ένα κακομαθημένο μωρό που έκλαιγε»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου να δικαιώσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη διαμάχη του με την Κυβέρνηση της Αυστραλίας όσον αφορά στη βίζα του, το twitter έχει ξεσηκωθεί με τον κόσμο να στέκεται απέναντι από τον Νο1 τενίστα στον κόσμο.

Ο δικαστής Αντονι Κέλι έκρινε πως η απόφαση ακύρωσης της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν «παράλογη» και γι' αυτό κρίνει ότι ο αθλητής μπορεί να παραμείνει στη χώρα.

Εχοντας τα στοιχεία, θεώρησε πως από την πλευρά του ο αθλητής τήρησε όλα όσα προβλέπονταν με βάση την ενημέρωση που του είχε δοθεί από την Αυστραλία και τον δικαίωσε. Πλέον, το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν ο Άλεξ Χοκ θα ασκήσει το δικαίωμά του και θα αποφασίσει την απέλασή του.

Πάντως, αυτή η απόφαση δεν ήχησε καθόλου καλά στ' αυτιά του κόσμου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι στο twitter που στέκονται στο ότι ο Νο1 τενίστας στον κόσμο λαμβάνει ειδική μεταχείριση, ενώ κάποιοι άλλοι στέκονται στο τί παράδειγμα δίνεται μέσα απ' αυτό στα παιδιά.

Μερικά από τα tweets, με το hashtag #DjokovicOut να είναι ήδη στα κορυφαία trends.

«Δεν μπορούσα να δω τον μπαμπά μου όταν πέθαινε και κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούσαν να περάσουν τα σύνορα (εννοεί τα πολιτειακά). Θα έπρεπε να είχαν παίξει τένις σε κορυφαίο επίπεδο».

«Aπαίσια απόφαση, ο Τζόκοβιτς είναι απλώς ένας άνθρωπος, δεν είναι Θεός».

«Λοιπόν, υποθέτω ότι κανείς δεν έχει πιστέψει πραγματικά ότι η σκληρή αντιμετώπιση θα ήταν κάτι περισσότερο από αυτό!».

«Τώρα όλοι ξέρουμε τί σημαίνει αθλητής που ανήκει στην ελίτ. Σωστά;»

«Ντροπή σου Τζόκοβιτς. Οι αντιεμβολιαστές δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται πουθενά στη Γη».

«Λοιπόν, μόνο ο Αλεξ Χοκ μπορεί να αποκαταστήσει την πίστη μας στη δικαιοσύνη; Αυτοί οι κανόνες είναι κανόνες που ισχύουν και δεν μπορείς να ξεφύγεις από μια τεχνική κατάσταση όταν είσαι εκατομμυριούχος ενώ άλλοι πρέπει να φύγουν;»

«Οι κανόνες είναι κανόνες, εκτός αν είσαι πλούσιος ή διάσημος. Μετά κάνεις ό,τι θέλεις».

«Νόλε πήγαινε σπίτι σου! Κανείς δεν σε θέλει εδώ Νόβακ! Ο δικαστής Κέλι είπε "τί άλλο θα έπρεπε να κάνει", μμμ ίσως να εμβολιαστεί».

«Αν επιτραπεί τελικά σ' αυτόν το μ@λ@κ@ να διαγωνιστεί, όποιος εξακολουθεί να παρακολουθεί ή συνεχίζει να εργάζεται για το Australian Open είναι συνένοχος στην εξάπλωση του ιού - ξεκάθαρα και απλά - και θα πρέπει να θεωρηθεί ποινικά υπεύθυνος».

«Εκαναν ήρωα έναν μικροπωλητή συνωμοσίας που αψηφά την επιστήμη! Είναι επίσημο: Επιστρέψαμε στην εποχή του λίθου».

«Διαγράψτε την Αυστραλία από τη λίστα των χωρών που βασίζουν τις αποφάσεις σε κανόνες και νόμους σε αντίθεση με τη φήμη και τα χρήματα».

«Και ο κόσμος συνεχίζει να επιβραβεύει τα εγωιστικά, προνομιούχα, κακομαθημένα, κλαίοντα μωρά που συμπεριφέρονται συνεχώς άσχημα και σύμφωνα με τα δικά τους ναρκισσιστικά πρότυπα. Αυστραλία έκανες λάθος».

«Ελπίζω κανένας Αυστραλός να μην πάει στους αγώνες αυτού του ηλίθιου τύπου, του Τζόκοβιτς».

«Η Αυστραλία έκλεισε τις πόρτες της στους δικούς της πολίτες, αλλά επέτρεψε στα αστέρια του τένις να πετάξουν πέρυσι και τώρα στον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς που διεξήγαγε το τουρνουά Adria κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας που έκανε. Τι στο διάολο;».

«Λοιπόν, δεν θα παρακολουθήσω τένις αυτόν το μήνα. Κάποιο καλό βιβλίο;»