Προς παράταση το lockdown στην Αυστραλία, ανησυχία για το Australian Open

Κώστας Ευθυμιάδης
Προς παράταση το lockdown στην Αυστραλία, ανησυχία για το Australian Open
Σε αναμμένα κάρβουνα οι διοργανωτές του Australian Open καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κρατά κλειστά τα σύνορα στη χώρα.

Εντονη είναι η ανησυχία στους διοργανωτές του Australian Open, καθώς σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει παράταση στο κλείσιμο των συνόρων εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, αλλά και την εμφάνιση της παραλλαγής Omicron.

Η διοργάνωση που θα ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου με τα προκριματικά (17 αρχίζει το κυρίως ταμπλό) θα γίνει κάτω από αυστηρά μέτρα καθώς μόνο εμβολιασμένοι τενίστες θα μπορούν να πάρουν βίζα και να ταξιδέψουν στην Μελβούρνη. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Σκοτ Μότισον αποφάσισε μετά από έκτακτη σύσκεψη να παρατείνει το κλείσιμο των συνόρων για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει πως έως τα μέσα του ερχόμενου μήνα κανείς δεν θα μπορεί να ταξιδέψει στην Αυστραλία και υπό τον φόβο να εμφανιστούν και κρούσματα της νέας παραλλαγής, κανείς δεν ξέρει το πόσο θα συνεχιστούν αυτά τα μέτρα.

Δεν αποκλείεται το λουκέτο στη χώρα να συνεχιστεί και τον Ιανουάριο, κάτι που θα προκαλέσει… καταστροφή, όχι μόνο για το Australian Open, αλλά για όλο το Tour στην χώρα της Ωκεανίας.

Την 1η Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί το πρώτο τουρνουά στο Σίδνεϋ, πράγμα που σημαίνει πως από τα Χριστούγεννα θα πρέπει να αρχίσουν οι αφίξεις, αλλά με την Αυστραλία να επιβάλει lockdown ακόμη και με χαμηλούς δείκτες κρουσμάτων, όπως έχει δείξει αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος το τι θα συμβεί με το πρώτο grand slam της χρονιάς.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα