Australian Open: Η Σαμπαλένκα υπέταξε την Λινέτ και πέρασε στον πρώτο τελικό της καριέρας της σε grand slam

Newsroom
Australian Open: Η Σαμπαλένκα υπέταξε την Λινέτ και πέρασε στον πρώτο τελικό της καριέρας της σε grand slam
H Αρίνα Σαμπαλένκα έκανε την υπέρβαση στην καριέρα της και αφού κέρδισε με 2-0 σετ (7-6, 6-2) την Μάγκντα Λινέτ, θα αγωνιστεί το Σάββατο κόντρα στην Ριμπάκινα, στον πρώτο τελικό καριέρας σε grand slam.

H Αρίνα Σαμπαλένκα θα είναι η δεύτερη φιναλίστ του τελικού στο Australian Open!

Η Λευκορωσίδα έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησε της Μάγκντα Λινέτ με 2-0 σετ (7-6, 6-2 σε 1 ώρα και 33 λεπτά) και θα βρει το Σάββατο στον τελικό την Ελενα Ριμπάκινα, σε ένα ματς που το σερβίς θα πάρει... φωτιά.

Αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός καριέρας σε grand slam μετά από τρεις αποτυχημένες απόπειρες σε ημιτελικούς (Wimbledon 2021, US Open 2021, 2022).

Παράλληλα, η Σαμπαλένκα με την πρόκριση αυτή, εξασφάλισε το Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη, στο οποίο θα μείνει ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον τελικό. Για την Ριμπάκινα, ως φιναλίστ είναι στο Νο10, ενώ αν κερδίσει τον τίτλο θα ανέβει στο Νο8.

To ματς

Η Λινέτ αιφνιδίασε με break στο πρώτο game την Σαμπαλένκα, αλλά η Λευκορωσίδα έφερε σε ισορροπία το σετ στο 2-2. Η Σαμπαλένκα έγινε πιο επιθετική στο ματς παίρνοντας ρίσκα, αφού δεν είχε πρώτο σερβίς. Στα πρώτα 10 games (5-5) είχε 14 winners (5 η Λινέτ), αλλά και 14 αβίαστα λάθη (4 η Πολωνή). Το σετ οδηγήθηκε στο tie break όπου η Σαμπαλένκα ήταν καταιγιστική… Με έναν άσο και τρεις winner έφτασε σε 6 set point (6-0), για να κλείσει το tie break τελικά με 7-1 χάρη σε ένα λάθος υπό πίεση της Λινέτ, έπειτα από… σφυροκόπημα της Σαμπαλένκα.

Η Λευκορωσίδα ήταν καταιγιστική στο δεύτερο σετ. Εσπασε το σερβίς της Πολωνής μετά το 1-1 και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Ακολούθησε δεύτερο break, με την Σαμπαλένκα να φτάνει στο 5-1 έχοντας βελτιώσει αισθητά και το πρώτο της σερβίς.

Στο σερβίς της Λινέτ είχε τρία match point, με την Πολωνή να τα σβήνει και να μειώνει σε 5-2

Η Λευκορωσίδα έκλεισε το ματς με 6 άσους και 33 winners, έναντι 1 άσου και μόλις 9 winners της Λινέτ, που ολοκλήρωσε στα ημιτελικά την κορυφαία παρουσία της σε grand slam, φτάνοντας ως το Νο22 της παγκόσμιας κατάταξης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

  • Tags:
 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα