Σάκκαρη: Το προφίλ της αντιπάλου της, Βερόνικα Κουντερμέτοβα

Newsroom
Σάκκαρη: Το προφίλ της αντιπάλου της, Βερόνικα Κουντερμέτοβα
Η Βερόνικα Κουντερμέτοβα θα είναι το νέο εμπόδιο της Σάκκαρη για διάκριση στο Australian Open.

Στις 4 τα ξημερώματα η Μαρία Σάκκαρη θα βρει μπροστά της την Βερόνικα Κουντερμέτοβα, ελπίζοντας να ξεπεράσει κι αυτό το εμπόδιο στο Australian Open.

Η Ρωσίδα έρχεται στον δρόμο της Μαρίας στον τρίτο γύρο του τουρνουά, έχοντας μία αξιόλογη και σταθερή πορεία στο WTA Tour.

Είναι στο Νο32, ενώ έφτασε τον περασμένο Απρίλιο ως το Νο28.

Εχει παίξει έναν τελικό σε grand slam, στο διπλό με παρτενέρ την Ελενα Βέσνινα από το περσινό Wimbledon.

Η 24χρονη από το Καζάν, σε ατομικό επίπεδο ο τρίτος γύρος (πέρυσι στην Μελβούρνη και το 2019 στο Roland Garros) είναι ότι καλύτερο έχει πετύχει σε grand slam και αν περάσει την Σάκκαρη θα κάνει ρεκόρ.

Το 2021 έφτασε κοντά στο μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κατετάγη 4η με την Βέσνινα.

Απέναντι σε Top10 παίκτριες έχει 6 νίκες με τις δύο να είναι κόντρα στην Σβιτόλινα και τις άλλες δύο στην Πλίσκοβα (από μία με Μπένσιτς και Μπέρτενς).

Κόντρα στη Σάκκαρη το ρεκόρ της είναι 1-1. Την κέρδισε το 2019 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η Σάκκαρη επικράτησε το 2021 στο Μόντρεαλ.

Η Κουντερμέτοβα είναι παντρεμένη με τον Σεργκέι Ντεμεκίνε ο οποίος είναι και προπονητής της. Προπονείται μαζί του από το 2012, ενώ από το 2015 είναι ζευγάρι.

O πατέρας της ήταν παίκτης της εθνικής ομάδας χόκεϊ επί πάγου και ήθελε να ασχοληθεί και η ίδια με χειμερινά σπορ, αλλά αυτή επέλεξε το τένις.

Θεωρεί τον Φέντερερ και την Σερένα Γουίλιαμς τους GOAT στο τένις, ενώ η ίδια έχει επηρεαστεί αγωνιστικά από το στυλ των Ενάν και Σαράποβα.

 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα