Australian Open: Ανετες προκρίσεις για τα φαβορί στις γυναίκες, θύμα έκπληξης η Φερνάντες

Κώστας Ευθυμιάδης
Australian Open: Ανετες προκρίσεις για τα φαβορί στις γυναίκες, θύμα έκπληξης η Φερνάντες
Μόνο η Λέιλα Φερνάντες έμεινε εκτός συνέχειας από το πρωινό πρόγραμμα των γυναικών στη Μελβούρνη.

Ανετες επικρατήσεις είχε το πρωινό πρόγραμμα για τα φαβορί στις γυναίκες, στο Australian Open.

Μόνη που έφυγε πρόωρα εκτός τουρνουά είναι η φιναλίστ του περσινού US Open, Λέιλα Φερνάντες, η οποία ηττήθηκε με 2-0 σετ από την Αυστραλή Μάντισον Ινγκλις, η οποία αγωνίζεται με wild card στο κυρίως ταμπλό.

Η Ινγκλις επικράτησε με 6-4, 6-2 σε 1 ώρα και 23 λεπτά απέναντι στην Καναδή η οποία ήταν σκιά του εαυτού της με 6 διπλά λάθη, 30 αβίαστα και μόλις 8 winners. Είναι η πρώτη νίκη της Ινγλις σε grand slam.

Οι υπόλοιπες seeded τενίστριες πήραν την πρόκριση από τα πρωινά ματς. Η Γκαρμπίν Μουγκουρούθα επικράτησε με 6-3, 6-4 της Μπουρέλ από τη Γαλλία, ενώ η Ιγκα Σβιόντεκ κέρδισε με 6-3, 6-0 την Βρετανή Νταρτ σε 62 λεπτά.

Εύκολα και η Χάλεπ ξεπέρασε το εμπόδιο της Φρες από την Πολωνία (6-4, 6-3), αλλά και η Κονταβέιτ της Σινιάκοβα (6-2, 6-3) στο πιο ενδιαφέρον θεωρητικά όπως αποδείχθηκε, ζευγάρι του πρωινού προγράμματος.

Εκτός συνέχειας έμεινε η Κβίτοβα των πολλών προβλημάτων, που ηττήθηκε με 6-2, 6-2 από την Κιρστέα. Είχε σοβαρά προβλήματα στο σερβίς (6 διπλά λάθη, 58% πρώτο σερβίς) και 39 αβίαστα λάθη έναντι 19 της αντιπάλου της.

Η Σαμάνθα Στόζουρ στο τελευταίο της slam στην Μελβούρνη, πέρασε στον δεύτερο γύρο κερδίζοντας την Αμερικανίδα Αντερσον με 6-7, 6-3, 6-3, ενώ και η Μέρτενς συνεχίζει μετά την επικράτησή της επί της Ζβονάρεβα με 6-4, 7-5.

Τέλος, η Παβλιουτσένκοβα είχε εύκολο έργο κόντρα στην Μποντάρ (6-2, 6-1), η Ριμπάκινα απέκλεισε δύσκολα την συμπατριώτισσά της, Ντίγιας (6-7, 7-6, 6-1), ενώ η Κορνέ απέκλεισε με 6-3, 6-3 την Βουλγάρα Τόμοβα η οποία είχε προκριθεί από τα προκριματικά, αποκλείοντας μεταξύ άλλων και την Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα