Australian Open: Πέρασαν τα φαβορί στις γυναίκες, εκτός της Κένιν

Newsroom
Australian Open: Πέρασαν τα φαβορί στις γυναίκες, εκτός της Κένιν
Η Σοφία Κένιν, νικήτρια στο Australian Open το 2020, είναι το πιο σημαντικό όνομα που αποκλείστηκε με το... καλημέρα στο τουρνουά

Η Σοφία Κένιν ήταν το πιο τρανταχτό όνομα που αποχαιρέτησε με το «καλημέρα» το Australian Open, που άρχισε τη Δευτέρα (17/1) στη Μελβούρνη. Η 23χρονη Αμερακανίδα ηττήθηκε από τη συμπατριώτισσά της Μάντισον Κις με 7-6 (2), 7-5 μένοντας εκτός συνέχειας στο απλό γυναικών.

Η Κένιν νικήτρια στο Australian Open το 2020 και φιναλίστ αμέσως μετά στο γαλλικό Όπεν, έχει πάρει για τα καλά την κάτω βόλτα, έχοντας σε επίπεδο Grand Slam μόλις μια παρουσία στον 4ο γύρο του Roland Garros. Έκπληξη είναι και ο αποκλεισμός της Κόκο Γκοφ, με τη 17χρονη Αμερικανίδα να ηττάται από την Κινέζα, Κιάνγκ Βανγκ με 6-4, 6-2.

Κατά τα άλλα τα σημαντικά ονόματα στο πάνω μέρος του ταμπλό στο απλό γυναικών πέτυχαν άνετες προκρίσεις. Εκτός από τη Μαρία Σάκκαρη, που ξεπέρασε το εμπόδιο της Τατιάνα Μαρία με 6-4, 7-5 τα φαβορί επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά.

Η Αυστραλή, Άσλεϊ Μπάρτι (Νο1) νίκησε την Ουκρανή, Λέσια Τσουρένκο 6-0, 6-1. Η κάτοχος του τίτλου, Ναόμι Οσάκα ξεπέρασε το εμπόδιο της Κολομβιανής, Καμίλα Οσόριο με 6-3, 6-3.


Η Ελβετίδα, Μπελίντα Μπέντσιτς επικράτησε της Γαλλίδας, Κριστίνα Μλαντένοβιτς με 6-4, 6-3 και η Τσέχα, Μπάρμορα Κρεϊτσίκοβα της Γερμανίδας, Αντρέα Πέτκοβιτς 6-2, 6-0.
Στο 2ο γύρο θα είναι ακόμα η Ουκρανή, Ελίνα Σβιτόλινα, μετά το 6-1, 7-6(4), επί της Γαλλίδας, Φιόνα Φερό και ηΛευκορωσίδα, Βικτόρια Αζαρένκα που δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα με την Πάνα Ούντβαρντι από την Ουγγαρία (6-3, 6-1).

 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα