Τζάρι - Τσιτσιπάς 2-0: Χωρίς ιδέες και αποκλεισμός στο Χάλε

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χωρίς ιδέες στο παιχνίδι του ηττήθηκε από τον Νίκολας Τζάρι με 7-6(7), 7-5 και αποκλείστηκε από τη φάση των «16» στο 500άρι τουρνουά στο Χάλε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χωρίς ιδέες στο παιχνίδι του ηττήθηκε από τον Νίκολας Τζάρι με 7-6(7), 7-5 και αποκλείστηκε από τη φάση των «16» στο 500άρι τουρνουά στο Χάλε.

Ο Χιλιανός εμφανίστηκε περισσότερο αποφασιστικός στο παιχνίδι του, νικώντας τον Τσιτσιπά για δεύτερη φορά στο γρασίδι σε ισάριθμες συναντήσεις τους.

Πήρε το 1ο σετ στο tie break, με το μοναδικό break στον αγώνα έκανε το 6-5 στο 2ο σετ, κλείνοντας μετά και τον αγώνα με love game.

O Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως και πριν από μια εβδομάδα στη Στουτγάρδη, εμφάνισε το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο. Το παιχνίδι του να εξαρτάται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από το 1ο σερβίς, να αδυνατεί να δώσει λύση στα γνωστά προβλήματα στο μπάκχαντ και να... πετά στο φιλέ τα break points., μηδέν στα πέντε είχε απέναντι στον Τζάρι, όλα στο 1ο σετ.

«Πέταξε» τις ευκαιρίες και το πλήρωσε

Ο Τσιτσιπάς στο εναρκτήριο game έχασε και τις πρώτες ευκαιρίες για break, δύο στο 15-40 κι άλλη μία σε πλεονέκτημα, με τον Τζάρι να κάνει το 1-0. Ο παίκτης από τη Χιλή με love game έκανε το 2-1, ο Τσιτσιπάς με τον ίδιο τρόπο σε 65 δευτερόλεπτα, με τρεις άσους ισοφάρισε σε 2-2 και με τον ίδιο τρόπο στο 3-3.

Με το μεγαλύτερο ποσοστό των πόντων να κρίνονται σε ράλι μέχρι τέσσερα χτυπήματα (οι 30 από τους 38 στα πέντε πρώτα game) οι παίκτες διατήρησαν
με άνεση το σερβίς τους μέχρι το 4-4.

Στο 9ο game o Τσιτσιπάς βρέθηκε ξανά σε νέες ευκαιρίες για break στο 30-40 και με αβαντάζ, όμως ο Τζάρι βγάζοντας καλό 1ο σερβίς, βγήκε από τη δύσκολη θέση για το 5-4.

Με τον Τσιτσιπά να σερβίρει με ποσοστό 83% από το 1ο σερβίς, έγινε εύκολα το 5-5 και τον Τζάρι να απαντά με love game για το 6-5.

Στο 12ο game o Έλληνας παίκτης βρέθηκε στριμωγμένος, ο Τζάρι προηγήθηκε 15-40, έχοντας διπλό set point, όμως ο Τσιτσιπάς με τέσερις σερί πόντους και άσο έστειλε το σετ στο tie break

Eκεί ο Τζάρι πέτυχε πρώτος mini break (4-3), ο Τσιτσιπάς το πήρε αμέσως πίσω (4-4) και μετά έφθασε στο 6-5 και το πρώτο δικό του set point, που δεν το εκμεταλλεύτηκε. Αντίθετα ο Τζάρι αν και έχασε νέα ευκαιρία στο 7-6, στο 8-7 έφθασε στην κατάκτηση του σετ με 7-6(7).

Στο κρίσιμο σημείο δεν έβγαλε αντίδραση

Με πιο αμφίρροπα game άρχισε το 2ο σετ, με τον Τσιτσιπά στο 3ο game να κινδυνεύει με break στο 30-40 και έπειτα από τέσσερις ισοπαλίες να το κατακτά για το 2-1. Με το παιχνίδι να κινείται στους ίδιους ρυθμούς το σετ πήγε στο 4-3.

O Τζάρι με love game έκανε το 4-4 και μετά ο παίκτης από τη Χιλή έχασε τη 2η ευκαιρία για break στο σετ, με τον Τσιτσιπά να διατηρεί το προβάδισμα. Όμως ο Τζάρι πιο αποφασιστικός, πέτυχε το break σε καίριο σημείο το 11o game, προηγήθηκε 0-40, o Tσιτσιπάς «έσβησε» τις δύο πρώτες ευκαιρίες, όχι όμως και την 3η.

Ο Τζάρι προσπέρασε 6-5 και με την ψυχολογία στο ζενίθ, έφθασε σε love game, με έναν άσο και δύο winners, φθάνοντας στο 7-5 και στην πρόκριση στα προημιτελικά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα