Τσιτσιπάς - Ζβέρεφ 1-2: Ο Γερμανός πήρε ρεβάνς από τον Στέφανο και πέρασε στον τελικό της Μαδρίτης (vids)

Τσιτσιπάς - Ζβέρεφ 1-2: Ο Γερμανός πήρε ρεβάνς από τον Στέφανο και πέρασε στον τελικό της Μαδρίτης (vids)
O Αλεξάντερ Ζβέρεφ ήταν σε εξαιρετική ημέρα στο σερβίς και πήρε μια άτυπη ρεβάνς από τον Τσιτσιπά κερδίζοντας με 2-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό της Μαδρίτης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσπάθησε, αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Αλεξάντερ Ζβέρεφ που πήρε την πρόκριση για τον τελικό στην Μαδρίτη.

Ο Γερμανός επικράτησε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-2 σε 1 ώρα και 52 λεπτά) και θα πάει να υπερασπιστεί αύριο στις 19:30 τον τίτλο του απέναντι στον εκπληκτικό Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Ζβέρεφ ήταν εκπληκτικός στο πρώτο σερβίς έχοντας μάλιστα 92% στο πρώτο σετ (23/25 με τα δύο χαμένα πρώτα σερβίς να έχουν έρθει σε διπλά λάθη). Ομως στο δεύτερο έπεσε στο 42% και ένα διπλό του λάθος έδωσε την ευκαιρία στον Στέφανο να πάει το ματς σε τρίτο σετ.

Στο τρίτο ο Γερμανός βελτίωσε ξανά το σερβίς του, βρήκε break και έφτασε στην πρόκριση, παίρνοντας μία μικρή ρεβάνς για την πρόσφατη ήττα στο Μόντε Κάρλο. Αυτή ήταν και η πρώτη του επί του Ελληνα τενίστα σε χωμάτινη επιφάνεια.

Ενα break και προβάδισμα για Ζβέρεφ

Με δύο ωραίους winner ο Στέφανος πήρε το πρώτο game στο ματς. Με δύο συνεχόμενους άσους ο Γερμανός ισοφάρισε σε 1-1, με τον Τσιτσιπά να φτάνει στο 2-1 από ένα καλό σερβίς και ένα λάθος του αντιπάλου του.

Ο Ζβέρεφ μετά από ένα μεγάλο ράλι έφτασε στο 2-2, αλλά τα εξαιρετικά σερβίς του Τσιτσιπά έκαναν το 3-2 αφού ο Γερμανός δεν είχε επιστροφές.

Με αψεγάδιαστο πρώτο σερβίς ο Ζβέρεφ έφτασε εύκολα στο 3-3 και στη συνέχεια βρήκε το πρώτο break στο ματς από δύο λάθη του Τσιτσιπά, για να πάρει προβάδισμα 4-3.

Το 5-3 ήρθε σχετικά εύκολα για τον Γερμανό που τελείωσε το game με σμας, Ο Στέφανος μείωσε σε 5-4 χάρη στις σωστές τοποθετήσεις του και ένα στοπ βολέ στο τέλος του game, αλλά ο Ζβέρεφ στη συνέχεια σέρβιρε για το σετ.

Και έφτασε εύκολα στο 1-0 καθώς έκανε love service game σε ένα εξαιρετικό πρώτο σετ από την πλευρά του.

Με το ίδιο... νόμισμα ισοφάρισε ο Τσιτσιπάς

Με ωραία λόμπα και love service game άρχισε το δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς. Ο Γερμανός έφτασε εύκολα στην ισοφάριση με λάθος του Στέφανου, με τον Τσιτσιπά να διατηρεί το προβάδισμα στη συνέχεια (2-1).

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο games με τους αντιπάλους να κρατούν εύκολα το σερβίς τους. Ο Ζβέρεφ προβλημάτισε τον Τσιτσιπά με τα σερβίς του, ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Ο Τσιτσιπάς διατήρησε το σερβίς του εύκολα (4-3) και στη συνέχεια βρήκε break από διπλό λάθος του Γερμανού!

Στη συνέχεια σέρβιρε για το σετ και με ένα ωραίο backhand ισοφάρισε σε 1-1.

Κυρίαρχος Ζβέρεφ και αποκλεισμός για Τσιτσιπά

Ο Ζβέρεφ άρχισε εξαιρετικά κρατώντας το σερβίς του και κάνοντας break από αβίαστο λάθος του Τσιτσιπά. Το 3-0 ήταν γεγονός καθώς ο Γερμανός ανέβασε ξανά επίπεδο στο σερβίς του και στρίμωξε στο ματς τον Ελληνα τενίστα.

Ο Τσιτσιπάς δέχτηκε warning για coaching αμέσως μετά, αλλά δεν τον επηρέασε αυτό και μείωσε 3-1 χάρη σε λάθη του Γερμανού, ο οποίος όμως κράτησε εύκολα το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-1.

Ο Στέφανος χρειαζόταν να ανεβάσει επίπεδο επειγόντως, όμως ο Ζβέρεφ βρήκε break point. Ωστόσο άντεξε ο Τσιτσιπάς και μείωσε 4-2.

Με άσο ο Ζβέρεφ έφτασε στο 5-2 και ανάγκασε τον Τσιτσιπά να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Ο αντίπαλός του έφτασε σε match point και με winner έφτασε δίκαια στη νίκη.

 

ATP Τελευταία Νέα