Τσιτσιπάς: «Στόχος μου να φτάσω στο Νο2»

Newsroom
Τσιτσιπάς: «Στόχος μου να φτάσω στο Νο2»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό, έθεσε τον επόμενο μεγάλο στόχο του για φέτος.

Να φτάσει στο Top2 της παγκόσμιας κατάταξης μέσα στο 2022 ονειρεύεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο Μόντε Κάρλο, ο Στέφανος υπερασπίστηκε τους 1.000 βαθμούς του από την περσινή κούπα και βέβαια είναι στο Νο5 και μακριά σε πόντους από την πρώτη δυάδα.

Δεν είναι ωστόσο ακατόρθωτο αυτό που έχει θέσει ως στόχο για την φετινή χρονιά.

«Αυτός ο τίτλος είναι ακόμα πιο ξεχωριστός από αυτόν που κέρδισα πέρσι, ειδικά παίζοντας και μπροστά από τον κόσμο που με στήριξε. Ήμουν συγκεντρωμένος όλη την εβδομάδα, έπαιξα καλό τένις με συνέπεια και ήμουν σε θέση να δουλέψω σκληρά σε κάθε πόντο και να τεστάρω τα όριά μου, χωρίς να πάω για τα πιο όμορφα χτυπήματα ή να παίξω το πιο όμορφο τένις» είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου.

«Ξέρω πως πρέπει να κερδίσω όσους περισσότερους βαθμούς μπορώ στο χώμα, γιατί αυτό θα με χαλαρώσει και θα μου δώσει αυτοπεποίθηση για το υπόλοιπο της σεζόν, για να βελτιωθώ και στις άλλες επιφάνειες. Αν μπορέσω να το κάνω αυτό, θα μπορέσω να τερματίσω τη σεζόν στο Top 2 του κόσμου, επειδή πιστεύω πως μπορώ να προσαρμοστώ στις σκληρές επιφάνειες και πάνω απ' όλα, στο γρασίδι. Θέλω να ανήκω στο γκρουπ των κορυφαίων παικτών και να πάρω το καλύτερο που μπορώ από κάθε τουρνουά, για να τερματίσω σε όσο καλύτερη θέση γίνεται στο τέλος της σεζόν» πρόσθεσε.

«Λάθος μου ότι προσπαθώ να παίξω το ίδιο στυλ σε όλες τις επιφάνειες»

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε μάλιστα με τρομερή ειλικρίνεια στο τι κάνει λάθος και δεν έχει στις υπόλοιπες επιφάνειες αυτό που καταφέρνει στο χώμα.

«Όλοι ξέρουμε πως σ' αυτή την επιφάνεια προσαρμόζομαι πιο εύκολα και πολύ καιρό προσπαθώ να μεταφέρω το στυλ μου στις σκληρές επιφάνειες. Ίσως αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος, έχω βρει τι λειτουργεί στο χώμα και τι δεν λειτουργεί από το χώμα στις άλλες επιφάνειες, αλλά πιστεύω σίγουρα πως μπορώ να κερδίσω μεγάλους τίτλους και στις άλλες επιφάνειες. Το γρασίδι είναι η αγαπημένη μου επιφάνεια και με λυπεί ότι δεν τα έχω πάει καλά εκεί τα τελευταία χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα