Ο «αλύγιστος» Τζόκοβιτς στον τελικό του ATP Finals

Δημήτρης Ντζάνης
Ο «αλύγιστος» Τζόκοβιτς στον τελικό του ATP Finals
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χθες έπαιξε τρεις και πλέον ώρες κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ, 24 ώρες αργότερα πήρε δύο σετ στο τάι μπρέικ από τον Τέιλορ Φριτζ και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του ATP Finals.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν καταλαβαίνει από κούραση, από πίεση, από τίποτα. Ο 35χρονος Σέρβος νίκησε τον Αμερικανό, Τέιλορ Φριτζ με 7-6(5), 7-6(6) έπειτα από μια ώρα και 54 λεπτά, εξασφαλίζοντας το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του ATP Finals στο Τορίνο.

Εκεί την Κυριακή (20/11) θα περιμένει τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στον Κάσπερ Ρουντ και τον Αντρέι Ρούμπλεφ που θα γίνει το Σάββατο (19/11, 22:00).

Ο Τζόκοβιτς θα δώσει το «παρών» για 8η φορά στον τελικό της διοργάνωσης και πάει για τον 6ο τίτλο του, προκειμένου να ισοφαρίσει τον πολυνίκη Ρότζερ Φέντερερ και να αφήσει πίσω τους θρύλους του αθλήματος, όπως οι Ιβάν Λεντλ και Πιτ Σάμπρας.

Νικητής το 2008 και από το 2012 μέχρι το 2015, ο Τζόκοβιτς εμφανίστηκε για τελευταία φορά σε τελικό ATP Finals το 2018, όμως δεν τα κατάφερε απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο κατά 10 χρόνια μικρότερος Τέιλορ Φριτζ βρέθηκε στο Τορίνο μετά τον τραυματισμό του Κάρλος Αλκαράθ, έκανε ένα υπέροχο τουρνουά, έβαλε δύσκολα στον Τζόκβιτς, όμως στο τέλος μέτρησε η ψυχή του πρωταθλητή.

Μάχη και στα δύο σετ

Ο πρώτος ημιτελικός προσέφερε συγκινήσεις και ανατροπές. Στο 1ο σετ ο Τζόκοβιτς με love game στο 5ο game, «έσπασε» το σερβίς τού Φριτζ για το 3-2, ο Αμερικανός απάντησε με break (3-3) και κλείνοντας με δύο άσους το επόμενο game, προσπέρασε 4-3 και έφθασε στο 5-4. Χωρίς να χάσει πόντο ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε 5-5 και έπειτα σε 6-6, με το σετ να κρίνεται στο tie break.

Ο Τζόκοβιτς κράτησε την πρωτοπορία μέχρι το 4-3, ο Φριτζ πέρασε με 5-4, αλλά δύο αβίαστα λάθη του έφεραν τον Τζόκοβιτς στο 6-5, με τον Σέρβο να βρίσκει winner και να τελειώνει το σετ σε 55 λεπτά.

Η επιστροφή Τζόκοβιτς

Ο Φριτζ ξεκίνησε με break στο 2ο σετ, προηγήθηκε 3-1 και 4-2, έφθασε στο 5-3, όμως εκεί ήρθε η αντεπίθεση του Τζόκοβιτς. Έστω και δύσκολα κράτησε το σερβίς του (5-4), ο Φριτζ με δύο άσους προηγήθηκε 30-15, όμως με τρεις σερί πόντους ο Τζόκοβιτς πέτυχε το απαραίτητο break (5-5), μένοντας στο σετ.

Προσπέρασε 6-5, όμως το σετ πήγε ξανά στο tie break. O Φριτζ με άσο προηγήθηκε 4-3, ο Τζόκοβιτς σερβίροντας έκανε το 5-4 και με μίνι break έφθασε σε match point, 6-5, το έχασε με αβίαστο λάθος, δεν συνέβη όμως και στη 2η ευκαιρία νίκης (7-6), με τον Φριτζ να κάνει αυτός το λάθος

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα