Νόβακ Τζόκοβιτς: «Αν είχα την ευκαιρία να ξανακάνω το Adria Tour, θα το έκανα»

Gazzetta team
Νόβακ Τζόκοβιτς: «Αν είχα την ευκαιρία να ξανακάνω το Adria Tour, θα το έκανα»
O Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε στους New York Times για το Adria Tour που ακυρώθηκε λόγω covid-19 αλλά και για τις σκέψεις του να μην ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

Αν και δέχτηκε "σκληρή" και μαζική κριτική για το "φιάσκο" του Adria Tour το οποίο διακόπηκε λόγω κρουσμάτων covid-19 στο Ζαντάρ της Κροατίας ο Νόβακ Τζόκοβιτς πως εάν είχε την ευκαιρία θα το διοργάνωνε και πάλι!

Ο Σέρβος μίλησε στους New York Times επ' ευκαιρία του ταξιδιού του στις ΗΠΑ για το US Open και ξεκαθάρισε: «Ναι, υπήρξαν κάποια βήματα που θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά, βέβαια, αλλά θα κατηγορούμαι για πάντα για ένα λάθος; Αν αυτός είναι ο τρόπος, εντάξει, θα το αποδεχτώ, γιατί μόνο αυτό μπορώ να κάνω.

Αν είναι άδικο ή όχι, πείτε μου εσείς, όμως γνωρίζω ότι οι προθέσεις ήταν καλές και σωστές και αν είχα την ευκαιρία να ξανακάνω το Adria Tour, θα το έκανα. Κάναμε ό,τι μας ζητήθηκε από τις κυβερνήσεις, ακολουθήσαμε τους κανόνες από την πρώτη μέρα. Δε νομίζω ότι έκανα κάτι λάθος, για να είμαι ειλικρινής. Λυπάμαι για εκείνους που μολύνθηκαν.

Τώρα, αν αισθάνομαι ενοχές για όποιον μολύνθηκε από τότε στη Σερβία, την Κροατία και σε όλη την περιοχή; Εννοείται πως όχι. Είναι σαν κυνήγι μαγισσών, ειλικρινά. Πώς μπορείς να κατηγορείς έναν άνθρωπο για όλα;».

Όσο αφορά την συμμετοχή του στο US Open είπε: «Ήμουν κοντά στο να μην έρθω. Θέλω να παίξω και γι' αυτό είμαι εδώ. Προσωπικά δεν φοβάμαι ότι βρίσκομαι σε μια επικίνδυνη για την υγεία μου κατάσταση. Αν ένιωθα έτσι, μάλλον δεν θα ήμουν εδώ. Είμαι προσεχτικός, φυσικά, και πρέπει να είμαι υπεύθυνος και να σέβομαι τους κανόνες και περιορισμούς, όπως όλοι. Τα πράγματα, ωστόσο, είναι απρόβλεπτα. Τα πάντα μπορούν να συμβούν εντός και εκτός court».

Τέλος μίλησε και για την περίφημη δήλωση του για το εμβόλιο κατά του covid-19: «Το θέμα μου με τα εμβόλια είναι όταν κάποιος μου επιβάλλει να βάλω κάτι στο σώμα μου. Κάτι που δεν θέλω. Αυτό για μένα είναι απαράδεκτο.

Δεν είμαι ενάντια σε κάθε είδους εμβολιασμού, διότι ποιος είμαι εγώ να μιλήσω για εμβόλια όταν υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται στον χώρο της ιατρικής και σώζουν ζωές σε όλο τον κόσμο; Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν εμβόλια με λίγες παρενέργειες που έχουν βοηθήσει ανθρώπους και έχουν εμποδίσει τη μετάδοση μολύνσεων.

Αλλά πώς περιμένουμε να λύσουμε το πρόβλημά μας όταν αυτός ο κορωνοϊός μεταλλάσσεται συνέχεια, από ό,τι έχω καταλάβει;».

Θυμίζουμε ότι και ο Νόβακ Τζόκοβιτς με την σύζυγο του Γέλενα είχαν μολυνθεί από τον covid-19.

 

Τελευταία Νέα