Ο Τζόκοβιτς μιλάει ελληνικά και άλλες 11 γλώσσες (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Ο Τζόκοβιτς μιλάει ελληνικά και άλλες 11 γλώσσες (vids)
Ο "Νόλε" μας δείχνει πως εκτός από σπουδαίος τενίστας είναι και ένας άνθρωπος που έχει ταλέντο στο να μαθαίνει νέες γλώσσες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε πως αυτές τις ημέρες της καραντίνας είναι στο σπίτι στο Μόντε Κάρλο και μεταξύ άλλων κάνει μαθήματα γαλλικών με στόχο σε δυο μήνες να μιλάει την γλώσσα.

Για τους τενίστες απαραίτητη είναι φυσικά η γνώση της αγγλικής γλώσσας αφού ταξιδεύεουν σ' όλο τον κόσμο αλλά υπάρχουν κάποιοι μου έχουν έφεση να μαθαίνουν συνεχώς νέες γλώσσες και δεν μένουν στην μητρική τους και στα αγγλικά!

Ο κορυφαίος όλων είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας που είναι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μιλάει 11 γλώσσες ενώ ξέρει πολλές λέξεις, μαθαίνει συνεχώς νέες, από την ελληνική.

Ο "Νόλε" αγαπάει την Ελλάδα και όποτε βρίσκει ευκαιρία θα την επισκεφτεί... Όπως τότε που τον κάλεσε ο Ολυμπιακός για να παραστεί και να τιμηθειί στη γιορτή για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Τότε έκανε ... επίδειξη γνώσεων, του ζητήθηκε, στο αεροδρόμιο ενώ χαιρέτισε τον κόσμο στο ΣΕΦ στα ελληνικά. Ο Τζόκοβιτς φυσικά τώρα που ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στο top-10 του κόσμου παίζει πιο συχνά μαζί του και εξασκεί τα ελληνικά.

Αξέχαστη είναι η στιγμή της απονομής του τροπαίου στο Madrid Open του 2019 όταν ο νικητής "Νόλε" αποθέωσε τον ηττημένο Τσιτσιπά και του είπε στα ελληνικά: "Ευχαριστώ φίλε, πάμε".

Ο Τζόκοβιτς που έχει τονίσει στο παρελθόν πως τον ενώνει και η πίστη του (Ορθόδοξος Χριστιανός) με την Ελλάδα έχει... πιαστεί να πανηγυρίζει και γκολ της σε μεγάλες διοργανώσεις όπως στο Μουντιάλ του 2010!

Πέρα από αυτά ο Νόβακ μιλάει εκτός από σέρβικα τις παρακάτω γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά,αραβικά, ρώσικα, ιαπωνικά, πορτογαλικά αλλά και κινέζικα.

Εντάξει δεν έχει πτυχίο σ' όλες αλλά μπορεί να συνεννοηθεί άνετα.

Δείτε στο 1.41 του video:

Δείτε στην αρχή του video:

Δείτε στο 3.16 του video:

 

Τελευταία Νέα