Top-5: Αύγουστος, ο μήνας των «αστέρων» του τένις!

Αντώνης Πατσούρας
Top-5: Αύγουστος, ο μήνας των «αστέρων» του τένις!
Το gazzetta.gr παρουσιάζει πέντε σπουδαίους τενίστες που γεννήθηκαν τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Πέντε τενίστες. Πέντε σταρ του αθλήματος. Οι τρεις έχουν αποσυρθεί.

Οι τέσσερις έχουν κερδίσει Grand Slam. Ο ένας έχει το ρεκόρ κατακτήσεων Grand Slam και ο άλλος είναι ο μοναδικός που έχει κερδίσει και μάλιστα 2 χρονιές και τα 4 Majors.

Ο πιο νέος της παρέας είναι Έλληνας. Η παρέα έχει δυο Αμερικανούς, έναν Αυστραλό και έναν Ελβετό.

Είναι οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Άντι Ρόντικ, Πιτ Σάμπρας, Ροντ Λέιβερ, Ρότζερ Φέντερερ και είναι όλοι τους γεννημένοι τον μήνα Αύγουστο.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

Άντι Ρόντικ

Άντι Ρόντικ

Ροντ Λέιβερ

Ροντ Λέιβερ

Πιτ Σάμπρας

Πιτ Σάμπρας

Ρότζερ Φέντερερ

Ρότζερ Φέντερερ

Ο πιο νέος της παρέας. Γεννημένος στις 12 Αυγούστου 1998 και έχει προλάβει ήδη να ανέβει στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Έλληνας τενίστας έχει κατακτήσει 5 τίτλους καριέρας στο tour και είναι από αυτούς που θα κυριαρχήσουν στα Grand Slam τα επόμενα χρόνια.

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ξεκίνησε να παίζει τένις και το 2018 ανήμερα των 20ων γενεθλιών του θα παίξει σε τελικό Masters.

Είναι 12 Αυγούστου 2018 και παίζει με τον Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Rogers Cup. Χάνει την κούπα αλλά μέσα στην εβδομάδα έχει κερδίσει τους Τζόκοβιτς, Άντερσον, Τιμ και Ζβέρεφ.

Ο Αμερικανός τενίστας είχε απίστευτα προσόντα αλλά έπεσε... πάνω στην εποχή του Ρότζερ Φέντερερ και δεν κατέκτησε όσα Grand Slam θα μπορούσε βάσει του ταλέντου του.

Γεννήθηκε στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ στις 30 Αυγούστου 1982 και στην καριέρα του είχε μπόλικους τραυματισμούς αλλά κατάφερε να "σκαρφαλώσει" στο Νο1 και να κερδίσει το US Open του 2003.

Στην καριέρα του πανηγύρισε 32 τίτλους. Έπαιξε σε 5 τελικούς Grand Slam και έχασε τους 4 από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1938 στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Απίστευτος παίκτης. Θρύλος του αθλήματος ο οποίος σήμερα εκτός από το Australian Open ταξιδεύει σχεδόν κάθε χρόνο στο Λονδίνο για να δει από κοντά το Wimbledon.

Κατέκτησε 11 τίτλους Grand Slam και έφτασε στο Νο1 στην προ open era εποχή. To 1962 και το 1969 κέρδισε κατά σειρά το Australian Open, το Roland Garros, το Wimbledon και το US Open.

Είναι ο μοναδικός τενίστας που τα έχει καταφέρει.

Γεννήθηκε την ίδια ημέρα με τον Τσιτσιπά (12/8) αλλά το 1971 στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την Ουάσινγκτον.

Έλκει την καταγωγή του, λόγω των γονιών του, από την Σπάρτη αλλά έγραψε ιστορία ως Αμερικανός.

Είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του τένις που έφτασε τα 14 Grand Slam και τον ξεπέρασε αρχικά ο Ρότζερ Φέντερερ και στη συνέχεια οι Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Είναι ρέκορνταμ κατακτήσεων στο US Open και φυσικά έφτασε στο Νο1.

Ο θρυλικός Ρότζερ Φέντερερ γεννήθηκε στη Βασιλεία στις 8 Αυγούστου 1981.

Με τα χρόνια θα γινόταν ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο. Σήμερα είναι ακόμη εν ενεργεία και έχει να επιδείξει πολλά ρεκόρ.

Είναι ο μόνος με 20 τίτλους Grand Slam, έχει ξεπεράσει τις 1000 νίκες στο tour, τους 100 τίτλους αλλά και τις 350 νίκες σε Grand Slam.

Έχει το ρεκόρ κατακτήσεων σε Wimbledon και US Open και είναι πρώτος στη λίστα με τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο1.